4e seizoen Proximus ePro League komt er aan!

De Pro League en Eleven Sports zetten het 4de seizoen van de Proximus ePro League in de startblokken. Op 15 december start de zoektocht naar een opvolger voor Reinout Schols (OH Leuven), alias Eonel, die vorig seizoen de finale won van Zakaria Bentato van RSC Anderlecht.

Binnenkort kruisen de e-players van de 18 Jupiler Pro League clubs opnieuw de controller. Het seizoen vangt aan met een reguliere competitie van 17 speeldagen. De top 8 van de reguliere competitie maken vervolgens in de ePlay-Offs uit wie zich Proximus ePro League kampioen 21-22 mag noemen.

Dit seizoen hebben deelnemers van de Proximus ePro League de kans om zich aan een groter publiek te tonen. De toekomstige kampioen van de Proximus ePro League '21/22 kwalificeert zich namelijk voor de Playoffs van de EA SPORTS FIFA 22 Global Series en maakt zo een kans om deel te nemen aan de FIFAe World Cup in de zomer van 2022.

“Onze e-competitie boomt! Het structurele partnership met Eleven Sports en Proximus is van cruciaal belang in de verdere groei van onze competitie. Daarnaast zorgt de directe kwalificatie SPORTS FIFA Global Series, de officiële FIFAe World Cup, voor de internationalisering van onze competitie. Ik kijk opnieuw uit naar de spannende duels die de Proximus ePro League zal brengen!" Pierre François, CEO Pro League

Ook dit seizoen zet Eleven Sports “On-Air” verder in op e-sports. Wekelijks kunnen fans genieten van alle wedstrijden met deskundig commentaar, uitgebreide reportages en tips & tricks van Ilkan Cavus.

“Van bij de start maakt de Proximus ePro League deel uit van ons project ‘Home of Belgian Football’, met daarnaast ook nog de Jupiler League, 1B Pro League, de Scooore Super League en Futsal. De vorige editie van de Proximus ePro League was een succes en we zijn bijzonder tevreden dat we voor dit tweede seizoen innovatieve elementen kunnen toevoegen en dat we de Proximus ePro League ook internationaal kunnen opschalen. We wensen alle deelnemers veel succes toe.” Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports in België en Luxemburg en Chief Rights Acquisition en Distribution Officer Eleven Sports Group: