Laurent Ciman ex-Jupiler Pro League speler van de week

De ex-Jupiler Pro League speler die deze week aan bod komt in de wekelijkse rubriek is Laurent Ciman. De ex-verdediger van onder andere Club Brugge en Standard de Liège hangt na 16 jaar profvoetbal zijn schoenen aan de haak.

Zijn profcarrière begon in 2004 bij Sporting Charleroi. Na 4 jaar en 93 wedstrijden in het shirt van de Carolo’s, trok Ciman in de zomer van 2008 naar Club Brugge. De centrale verdediger kon bij blauw-zwart zijn goeie vorm en rol als titularis van bij Sporting Charleroi niet doortrekken. Een uitleenbeurt in 2009-2010 aan KV Kortrijk bracht hem meer speelminuten.

In de zomer van 2010 transfereerde Laurent Ciman naar Standard de Liège. Hij verdedigde 5 jaar lang de kleuren van de Rouches en kwam maar liefst 187 keer in actie. Het sprookje tussen Ciman en Standard eindigde abrupt in 2015. De verdediger trok samen met zijn gezin naar Canada om zijn dochter van de beste zorgen te kunnen voorzien.

Bij het toenmalige Montréal Impact kon Ciman zijn goeie vorm van bij Standard doortrekken. Na amper 1 seizoen op Canadese bodem, werd hij aan het einde van het seizoen bekroond tot de MLS Verdediger van het Jaar.  Na 2 seizoenen op Canadese bodem was het tijd voor een tussenstop bij het Amerikaanse Los Angeles FC (2018) en het Franse Dijon FCO (2018). In 2019 keerde Ciman opnieuw terug naar Canada (Toronto FC) en draaide daar nog 1 seizoen mee op het hoogste niveau.

Ciman blijft actief in de voetbalwereld en wordt assistent van niemand minder dan Thierry Henry bij MLS-club CF Montréal.

Gerelateerde artikels