Leander Dendoncker ex-Jupiler Pro League speler van de week

Leander Dendoncker is de ex-Jupiler Pro League speler van de week. De middenvelder die bij RSC Anderlecht doorbrak, viert vandaag (15 april) zijn 25ste verjaardag.

Leander Dendoncker zette zijn eerste stappen op het voetbalveld in 2001. 2 jaar lang speelde de middenvelder bij FC Passendale, een club uit zijn geboortestreek, om in 2003 de eerste stap hogerop te zetten. Van 2003 tot en met 2009 doorliep Dendoncker de jeugdreeksen bij KSV Roeselare waar hij zich in de kijker speelde van enkele grote Belgische profclubs.

Op 14-jarige leeftijd trok de middenvelder naar RSC Anderlecht om daar de jeugdreeksen verder te doorlopen. Op 21 juli 2013 maakte Dendoncker zijn officieel debuut voor paars-wit. Toen mocht de middenvelder in de Supercup tegen KRC Genk na 81 minuten Dennis Praet vervangen.

Voor zijn debuut in de Jupiler Pro League was het wachten tot 1 augustus 2014. Dendoncker mocht in de wedstrijd op KV Oostende 3 minuten voor tijd invallen. Zijn eerste basisplaats in het elftal volgde 2 weken later in de uitwedstrijd tegen KVC Westerlo. Later dat seizoen en in de seizoenen die volgden werd hij een van de vaste waardes in het paars-witte elftal.

Dendoncker kwam in totaal 171 keer in actie voor RSC Anderlecht en pakte er 2 titels en 2 Supercups. In augustus 2018 leende de club uit Brussel de middenvelder uit aan het Engelse Wolverhampton Wanderers F.C.. Enkele weken later nam de club uit de Premier League Dendoncker officieel over. Ondertussen is het #MadeinProLeague talent een vaste waarde in de ploeg van the Wolves.

© Photo News