Lierse K. en RSCA Futures grijpen laatste tickets voor Promotion Play-offs

© © 2023 Filip Lanszweert

De samenstelling van de Promotion en Relegation Play-offs van de Challenger Pro League ligt vast! Lierse K. en RSCA Futures hebben afgelopen weekend op de 22e en laatste speeldag van de reguliere competitie de top 6 bereikt.

KMSK Deinze - RSCA Futures en Lommel SK - Lierse K. zorgden voor een spannende slotspeeldag. Wie won, plaatste zich voor de Promotion Play-offs. De jonge Brusselaars haalden het met 2-3, terwijl Lierse K met 0-2 ging winnen in Lommel.

RWDM, SK Beveren, K. Beerschot VA en Club NXT stelden de top 6 al zeker en strijden straks dus met Lierse K. en RSCA Futures om de eerste plek in de Challenger Pro League en bijhorende promotie. 

De U23-teams van Club Brugge en RSC Anderlecht kunnen evenwel niet stijgen, waardoor nog slechts vier clubs aanspraak maken op een ticket naar de Jupiler Pro League volgend seizoen.

De Relegation Play-offs worden gespeeld door Lommel SK, KMSK Deinze, Dender EH, Jong Genk, SL16 FC en RE Virton. Wie in deze poule laatste eindigt, zakt onherroepelijk naar eerste nationale. RE Virton start als rode lantaarn met 4 punten achterstand aan de nacompetitie.

Na 24 reguliere speeldagen gaan de play-offs van start op vrijdag 24 februari. Er vindt geen puntenhalvering plaats: alle teams starten met het aantal dat ze verzameld hebben in de competitie. Uiterlijk op zaterdag 13 mei kennen we de promovendus en de degradant. 

De Pro League onthult op dinsdag 14 februari de kalender van de play-offs, die tien speeldagen duren.