Pro League duidt Lorin Parys aan als nieuwe CEO

De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Pro League hebben Lorin Parys aangesteld als nieuwe CEO van de Pro League.

Lorin begint vanaf 1 april aan zijn nieuwe taken bij de Pro League. "Het is een intensief selectieproces geweest, geleid door de headhunters van Odgers Berndtson. We hebben gekozen voor iemand die met een frisse maar analytische blik naar de sport kan kijken, mensen kan samenbrengen en op zoek gaat naar oplossingen. Lorin wordt het gezicht van het professionele voetbal in België maar zal achter de schermen de relaties met de clubs, de Voetbalbond, ACFF, Voetbal Vlaanderen, partners en beleid uitbouwen en de organisatie leiden. We wensen hem daarbij alle steun en succes toe.”

Lorin Parys: “Ik vond het voor mezelf tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is mijn ambitie om voetbal te doen groeien als sport, als maatschappelijke motor en als economische sector. Ik schakel nu dus over van de hoofdzaak naar de belangrijkste bijzaak. En die oogt best indrukwekkend met meer dan 1 miljoen geregistreerde fans, meer dan 3 miljoen toeschouwers, 11.000 geregistreerde jeugdspelers en 298 sociale projecten met 55.000 deelnemers en 700 miljoen euro toegevoegde waarde in combinatie met duizenden jobs bij de profclubs. Samen met alle partners die het voetbal heeft heb ik ontzettend veel zin om daar nog een turbo op te steken. Vanaf vrijdag 1 april leg ik al mijn politieke functies neer en zal ik me 100% inzetten voor ons voetbal.”

Het is mijn ambitie om voetbal te doen groeien als sport, als maatschappelijke motor en als economische sector.Lorin Parys, nieuwe CEO

Wie is Lorin Parys?

  • Geboren 12 april 1976 in Leuven, gehuwd met Bart Van Bever en pleegpapa van een zoon (12) en dochter (9) en ook adoptievader van een dochter (7);
  • Bachelor Rechten Universiteit Namen, Master Rechten KU Leuven, LL.M Law New York University Law School, MBA Vlerick;
  • Advocaat Latham & Watkins NYC, woordvoerder Vlaams minister Economie, directeur en voorzitter Flanders DC, COO Uplace Group, COO Club Brugge, Vlaams volksvertegenwoordiger en Algemeen Ondervoorzitter N-VA.