Loting UEFA Champions League en UEFA Europa League

Vandaag werden in Nyon de Europese tegenstanders van KAA Gent en Standard de Liège geloot. KAA Gent speelt op 15-16/09 de derde voorronde van de Champions League thuis tegen Rapid Wien; Standard de Liège trekt op 17/09 naar Bala Town (Wales) voor de tweede voorronde van de Europa League.

KAA Gent, dat vorig seizoen als 2de eindigde, speelt op 15-16/09 de derde voorronde van de Champions League. Ze nemen het in de Ghelamco Arena op tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. De derde voorronde van de UCL wordt over 1 wedstrijd gespeeld, de play-offs zullen volgens het klassieke format verlopen (heen- en terugwedstrijd).

De winnaar van het duel tussen KAA Gent en Rapid Wien zal de play-offs spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en AZ Alkmaar. Indien KAA Gent uitgeschakeld wordt, zal het meteen worden opgenomen in de groepsfase van de Europa League.

Naast de loting van de derde voorronde van de Champions League, werd ook voor de tweede voorronde van de Europa League geloot. Standard de Liège speelt de tweede voorronde tegen Bala Town FC. Voor deze wedstrijd trekken de Rouches op 17/09 naar Wales. Als Standard wint, stoten ze door naar de derde voorronde van de Europa League (waar ze opnieuw reekshoofd zullen zijn).

Net als in de Champions League, bestaat de 2de voorronde van de Europa League enkel uit heenwedstrijden. Op 24/09 vindt de derde voorronde opnieuw over één wedstrijd plaats. Dan treedt ook Sporting Charleroi – als niet-reekshoofd - aan.

Zij komen morgen te weten wie hun Europese tegenstander zal zijn.

Gerelateerde artikels