#MadeinProLeague doelpuntenmakers tijdens interlandbreak

Afgelopen week stonden 3 kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2022 op het programma. De Rode Duivels pakten 7 op 9 en boekten gisteren een ruime zege tegen Wit-Rusland. Met enkel #MadeinProLeague doelpuntenmakers tijdens de afgelopen interlands, toont de Jupiler Pro League zich als ultieme opleidingscompetitie voor onze nationale elf.

Alleen maar #MadeinProLeague doelpunten in de afgelopen 3 interlands. In de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Wales stonden Kevin de Bruyne, Thorgan Hazard en Romelu Lukaku aan het kanon. Tegen Tsjechië zorgde Lukaku met zijn 59ste doelpunt voor de Rode Duivels voor een gelijkspel. Ook gisteren tegen Wit-Rusland waren het enkel #MadeinProLeague-spelers die voor de doelpunten zorgden.

Michy Batshuayi opende in de 14de minuut de score. Kort na het openingsdoelpunt, maakte Hans Vanaken zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels. De middenvelder van Club Brugge kon net voor affluiten nog een 2de keer scoren. Ook Leandro Trossard kon voor het eerst de netten laten trillen tijdens een interland. De aanvaller van Brighton & Hove Albion vuurde een kanonskogel af in de winkelhaak en kon in de 75ste minuut de doelman een 2de keer verschalken.  Jérémy Doku, Dennis Praet en Christian Benteke kwamen tijdens het doelpuntenfestival elk 1 keer tot scoren en zetten zo mee de 8-0 eindstand op het bord.

De Rode Duivels komen terug in actie op 6 juni. In de aanloop naar de start van hun EK-campagne spelen ze op 12 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië.

© Orange Pictures