Malinovskyi, Pozuelo of Vanaken? Wie wordt Profvoetballer van het Jaar?

© Pro League

Blauw-Wit tegen Blauw-Zwart. Naast de strijd om het kampioenschap in de Jupiler Pro League, wordt nu ook de titel 'Jupiler Pro League Profvoetballer van het Jaar' een gevecht tussen Club Brugge en KRC Genk. Tijdens het Pro League Gala, op 6 mei, wordt de winnaar bekendgemaakt. Net als de laureaten in de andere categorieën, zoals 'Rookie of the Year' en 'Coach van het Jaar'.

In de loop van de maand april mochten de spelers uit de Jupiler Pro League en de Proximus League hun stem uitbrengen in verschillende categorieën. Deze stemming werd vandaag afgesloten. De Pro League kan dan ook de genomineerden bekendmaken, die door de spelers naar voren geschoven zijn.

In de Proximus League kruisen KV Mechelen en Royale Union Saint-Gilloise de degens in de strijd om de "Proximus League Player of the Year". De genomineerden zijn: Faïz Selemani (R. Union SG), Nikola Storm (KV Mechelen) en Percy Tau (R. Union SG).

In de Jupiler Pro League ontmoeten Club Brugge en KRC Genk elkaar opnieuw aan de top van de rangschikking in de categorie "Jupiler Pro League Profvoetballer van het Jaar". Ruslan Malinovskyi (KRC Genk), Alejandro Pozuelo (KRC Genk) of Hans Vanaken (Club Brugge) mag op 6 mei de hoofdprijs mee naar huis nemen.

De prijs voor "Coach van het Jaar" gaat - volgens de spelers - naar één van de volgende drie coaches uit de Jupiler Pro League: László Bölöni (R. Antwerp FC), Philippe Clement (KRC Genk) of Ivan Leko (Club Brugge).

De belofte van het jaar (U-21) krijgt de "Rookie of the Year"-award als beloning voor zijn seizoen van de doorbraak. Sander Berge (KRC Genk), Zinho Vanheusden (Standard de Liège) of Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) wordt de gelukkige.

De beste scheidsrechter van het seizoen is één van de volgende drie namen: Erik Lambrechts, Bram Vandendriessche of Lawrence Visser.

De Pro League beloont daarnaast ook graag de club die, dit seizoen, de meest kwaliteitsvolle en duurzame sociale werking op de mat legde. De ploegen namen daarbij hun verantwoordelijkheid in de bredere gemeenschap rond de club. De genomineerden in deze "Pro League+ Club of the Year"-categorie zijn: Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent en OHL.

De prijs voor de beste grasmat gaat naar de winnaar in de "TORO BY PACKO GREEN Greenkeeper of the Year"-categorie. De genomineerden in deze categorie zijn: R. Antwerp FC, KRC Genk en OHL.

De winnaar in elke categorie zal aangekondigd worden op het Pro League Gala op 6 mei. Dit Gala is live te volgen - vanaf 21u - op de officiële website van de Jupiler Pro League: jupilerproleague.be.

De winnaars van de "Gouden Stier"-, "Pro Assist Century 21"- en "Clean Sheet"-ranking krijgen - uiteraard - pas na afloop van de competitie hun trofee.

JUPILER PRO LEAGUE PROFVOETBALLER VAN HET JAAR
Ruslan MALINOVSKYI (KRC Genk)
Alejandro POZUELO (KRC Genk)
Hans VANAKEN (Club Brugge)

ROOKIE OF THE YEAR
Sander BERGE (KRC Genk)
Zinho VANHEUSDEN (Standard de Liège)
Yari VERSCHAEREN (RSC Anderlecht)

COACH VAN HET JAAR
László BÖLÖNI (Royal Antwerp FC)
Philippe CLEMENT (KRC Genk)
Ivan LEKO (Club Brugge)

SCHEIDSRECHTER VAN HET JAAR
Erik LAMBRECHTS
Bram VANDRIESSCHE
Lawrence VISSER

PROXIMUS LEAGUE PLAYER OF THE YEAR
Faïz SELEMANI (Royale Union Saint-Gilloise)
Nikola STORM (KV Mechelen)
Percy TAU (Royale Union Saint-Gilloise)

PRO LEAGUE+ CLUB OF THE YEAR
CLUB Brugge
KRC GENK
KAA GENT
OHL

TORO BY PACKO GREEN GREENKEEPER OF THE YEAR
Royal ANTWERP FC
KRC GENK
OHL

Gerelateerde artikels