Voorbeschouwing matchweek 22

Na de winterstop wordt er dit weekend opnieuw gespeeld in de Jupiler Pro League. Op vrijdag 14 januari trappen KAA Gent en KV Kortrijk de 22ste speeldag en dus ook de eerste wedstrijd van 2022 af.

In 2021 pakte Royale Union Saint-Gilloise de promotie naar de Jupiler Pro League en schoot het ook op het hoogste niveau aardig uit de startblokken. De Unionisten staan op de eerste plaats en tellen 7 punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Daarmee zijn ze, in 127 jaar voetbalgeschiedenis, de eerste ploeg ooit die er in slaagt om het seizoen volgend op de promotie aan de leiding van de hoogste klasse te staan tijdens Nieuwjaar. Union zag tijdens de wintermercato nog geen enkele van hun sterkhouders vertrekken en opent hun jaar tegen RFC Seraing.

Het hoogtepunt van de speeldag wordt op zondag verwacht. Dan nemen Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi het tegen elkaar op en ook later op die dag staat RSC Anderlecht tegenover Standard de Liège. Zet paars-wit hun goeie vorm van in 2021 door in het nieuwe jaar of herpakt Standard zich en wint het de Clasico?