Mikautadze blijft met 14 treffers stevig aan de leiding

Na 9 speeldagen in de 1B Pro League blijft Georges Mikautadze (RFC Seraing) met 14 doelpunten nog steeds de leider van het topschuttersklassement. Hoewel de Fransman en zijn ploeg het afgelopen weekend niet in actie kwamen, behoudt hij met 5 doelpunten meer dan de 1ste achtervolger zijn voorsprong. Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft aan de kop van het Pro Assist klassement en ook Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) staat zijn leiderspositie in het Clean Sheet klassement niet af.

Afgelopen weekend kwam RFC Seraing niet in actie, maar met 14 doelpunten blijft Georges Mikautadze de onbetwiste leider van het topschuttersklassement. Die andere goaltjesdief die wel in actie kwam, scoorde dit weekend zijn 9de doelpunt in het shirt van Royale Union Saint-Gilloise. Dante Vanzeir scoorde de afgelopen 2 wedstrijden 5 keer en komt zo in een razendsnel tempo dichter bij de leider. Yvan Yagan (RWDM) blijft steken op 4 stuks en kon sinds speeldag 5 niet meer scoren.

Manfred Ugalde en Anass Zaroury vervolledigen met elk 4 doelpunten de top 5 van het Pro Scorer klassement.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 14
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 9
Yagan – RWDM – 4
Ugalde – Lommel SK – 4
Zaroury – Lommel SK – 4

© Sebastien Smets

Met 5 assists blijft Christian Brüls (KVC Westerlo) de leider van het Pro Assist klassement. De Belg heeft evenveel assists als Antoine Bernier (RFC Seraing), maar Brüls had minder speelminuten nodig om tot 5 beslissende passen te komen. Zij worden gevolgd door Abdoulie Jallow (RFC Seraing) met 4 assists. De vierde en de vijfde in de stand zijn Sava Petrov (Lierse K.) en Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) met elk 3 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Petrov – Lierse K. – 3
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise - 3

Ook in het Clean Sheet klassement geen nieuwe leider na speeldag 9. Doelmannen Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) en Berke Özer (KVC Westerlo) hielden hun netten niet schoon en zien 3de in de stand dichter bij komen. Anthony Sadin (RWDM) hield in de wedstrijd tegen Club NXT voor een 2de keer dit seizoen de 0 en komt zo op 1 clean sheet van Özer te staan. De top 5 wordt vervolledigd door William Dutoit (KMSK Deinze) en Guillaume Dietsch (RFC Seraing) met elk 1 wedstrijd zonder tegendoelpunt.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Özer – KVC Westerlo – 3
Sadin – RWDM – 2
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Dietsch – RFC Seraing – 1

© PCR

Gerelateerde artikels