Mikautadze blijft met 15 treffers aan de leiding

Na 11 speeldagen in de 1B Pro League blijft Georges Mikautadze (RFC Seraing) op kop van het topschutterklassement. De Fransman staat al sinds speeldag 1 aan de leiding en scoorde sindsdien 15 keer. Ook de leiders van het Pro Assist en- Clean Sheet klassement blijven ongewijzigd. Christian Brüls (KVC Westerlo) is met 5 assists nog steeds de nummer 1 en Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) blijft met 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt aan kop.

Geen doelpunt op speeldag 11 voor Georges Mikautadze. De spits van RFC Seraing blijft met 15 doelpunten uit 11 wedstrijden wel de nummer 1 van het Pro Scorer klassement, maar Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) is met 11 stuks bezig aan een inhaalbeweging. Thibo Baeten (Club NXT) trapte tegen Lierse K. voor de vijfde keer dit seizoen raak en wordt zo de nieuwe nummer 3 in de ranking.

De top 5 wordt vervolledigd door Manfred Ugalde (Lommel SK) en Lennart Mertens (KMSK Deinze). Zij hebben net als Baeten ook al 5 keer de netten laten trillen, maar hadden hiervoor meer speelminuten nodig.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 15
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 11
Baeten – Club NXT – 5
Ugalde – Lommel SK – 5
Mertens – KMSK Deinze – 5

© Sebastien Smets

Geen wissel van de macht in het Pro Assist klassement. Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft met 5 beslissende passen in 719 minuten de leider. Antoine Bernier (RFC Seraing) leverde net zoals de nummer 1 5 assists af, maar had hiervoor meer minuten op het veld nodig. Abdoulie Jallow (RFC Seraing) en Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) zijn met 4 assists de nummer 3 en 4 van de ranking.

Youssef Challouk (KMSK Deinze) is met 3 assists de nieuwe nummer 5 van het klassement.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Challouk – KMSK Deinze – 3

© NVE

Doelman Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) blijft met 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt de leider van het Clean Sheet klassement. Afgelopen weekend hield hij in de Zwanze derby zijn netten niet schoon, maar RUSG pakte wel de winst en verstevigt zo de leiderspositie in het klassement. Berke Özer en zijn ploeg hadden tijdens de interlandbreak enkele inhaalwedstrijden op de planning staan. De Turkse doelman slaagde er in om in 1 wedstrijd zijn netten schoon te houden. Anthony Sadin (RWDM) komt met 3 wedstrijden zonder tegendoelpunt dichter bij de top 2 van het klassement.

Nick Shinton (Club NXT) en William Dutoit (KMSK Deinze) vervolledigen met elk 1 clean sheet het klassement.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 5
Özer – KVC Westerlo – 4
Sadin – RWDM – 3
Shinton – Club NXT – 1
Dutoit – KMSK Deinze – 1

© PCR

Gerelateerde artikels