Mikautadze blijft Pro Scorer met 9 treffers in 5 speeldagen

Na de 5de speeldag blijft ook Georges Mikautadze (RFC Seraing) met 9 treffers de leider in het Pro Scorer klassement. De Fransman scoorde het afgelopen weekend zijn 2de hat-trick van het seizoen. Ploegmakker Ablie Jallow is met 4 assists voor de 2de week op rij de nummer 1 in het Pro Assist klassement.

Georges Mikautadze (RFC Seraing) geeft met 9 doelpunten uit 5 wedstrijden de concurrentie het nakijken. De spits van RFC Seraing scoorde het afgelopen weekend al zijn 2de hat-trick van het seizoen en laat daarmee de 2de in de stand ver achter zich. De 2de in de stand is Yvan Yagan (RWDM) met 4 stuks. Ook hij was trefzeker dit weekend. Aron Sigurðarson (Royale Union Saint-Gilloise) zakt met 3 treffers naar de 3de plaats van het klassement.

Manfred Ugalde (Lommel SK) en Ayyoub Allach (Lierse K.) sluiten met elk 3 stuks de top 5 van de topschutters in de 1B Pro League af.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 9
Yagan – RWDM – 4
Sigurðarson – Royale Union Saint-Gilloise- 3
Ugalde – Lommel SK – 3
Allach – Lierse K. – 3

© Sebastien Smets

Ablie Jallow blijft net zoals op speeldag 4 de nummer 1 in het Pro Assist klassement. Dit weekend bediende hij topschutter Mikautadze en klokt zo op 4 assists af. Sava Petrov (Lierse K.) staat met 1 assist minder op de 2de plaats van het klassement. De top 3 wordt afgesloten door Christian Brüls (KVC Westerlo).

De top 5 wordt vervolledigd door Youssef Challouk (KSMK Deinze) en Antoine Bernier (RFC Seraing) met elk 2 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Jallow – RFC Seraing – 4
Petrov – Lierse K. – 3
Brüls – KVC Westerlo – 2
Challouk – KMSK Deinze – 2
Bernier – Seraing - 2

De clean sheet rangschikking blijft net zoals vorige week onveranderd. Berke Özer (KVC Westerlo) blijft met 3 clean sheets uit 3 wedstrijden aan de leiding van het klassement. Hoewel zijn ploeg de afgelopen 2 weken niet in actie kwam, lukte het voor Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) niet om op gelijke hoogte te komen. Dit weekend hield Moris zijn netten in de derby tegen RWDM niet schoon en blijft daarmee steken op 2 clean sheets. De 3de in de stand, William Dutoit (KMSK Deinze), kon voor het eerst op speeldag 4 zijn netten schoonhouden maar kon dit weekend geen tegendoelpunt verhinderen.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo  - 3
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 2
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Švedkauskas- Lommel SK – 1
Sadin – RWDM – 1

Gerelateerde artikels