Mikautadze heer en meester in het Pro Scorer klassement

Na 8 speeldagen blijft enkel de leider in het Pro Scorer klassement ongewijzigd. Georges Mikautadze (RFC Seraing) is met 14 treffers nog steeds de onbetwiste leider in het topschuttersklassement. De nieuwe Pro Assist is Christian Brüls (KVC Westerlo). Afgelopen weekend leverde hij 2 assists af en klimt zo met 5 stuks naar de 1ste plaats. Na 8 speeldagen heeft ook het Clean Sheet klassement een shift ondergaan. Weken aan een stuk stond Berke Özer (KVC Westerlo) op de nummer 1, maar nu moet hij met 1 clean sheet meer Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) laten voorgaan.

Na 8 speeldagen in de 1B Pro League blijft Georges Mikautadze (RFC Seraing) met 14 doelpunten de leider in het Pro Scorer klassement. Afgelopen weekend kwam hij voor het eerst in 4 wedstrijden niet tot scoren, maar de voorsprong op de achtervolgers is te groot om hem meteen te kunnen bijbenen. Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) scoorde dit weekend zijn eerste hat-trick van het seizoen en komt zo op 7 stuks. Yvan Yagan (RWDM) zakt met 4 treffers naar de 3de plaats.

De top 5 wordt afgesloten door nieuwkomer Lennert Mertens (KMSK Deinze) met 4 doelpunten en Abdelhafid Al Badaoui Sabri (RFC Seraing) met 3 doelpunten.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 14
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 7
Yagan – RWDM -4
Mertens – KMSK Deinze – 4
Al Badaoui Sabri – RFC Seraing – 3

© Sebastien Smets

De nieuwe leider in het Pro Assist klassement is Christian Brüls (KVC Westerlo). Brüls bediende tegen KMSK Deinze 2 keer een ploegmakker en klokt zo af op 5 assists. Antoine Bernier (RFC Seraing) zakt met 1 assist minder naar de 2de plaats van het klassement. Ploegmakker Ablie Jallow sluit de top 3 af met 4 assists.

Sava Petrov (Lierse K.) en Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) vervolledigen de top 5 met elk 3 beslissende passen.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Petrov – Lierse K. – 3
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise - 3

 Ook het Clean sheet klassement heeft na 8 speeldagen een nieuwe nummer 1. Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) hield het afgelopen weekend voor de 4de keer dit seizoen zijn netten schoon en klimt naar de leiderspositie van het Clean Sheet klassement. Berke Özer (KVC Westerlo) kon geen tegendoelpunt verhinderen en zakt met 3 wedstrijden zonder tegendoelpunt naar de 2de plaats. William Dutoit (KMSK Deinze) blijft met 1 clean sheet de 3de in stand.

Anthony Sadin (RWDM) en Bernd Brughmans (Lierse K.) sluiten met elk 1 clean sheet de top 5 af.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Özer – KVC Westerlo – 3
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Sadin – RWDM – 1
Brughmans – Lierse K. – 1

Gerelateerde artikels