Mikautadze is de eerste Pro Scorer van het seizoen

Afgelopen weekend trapte de 1B Pro League de 3de speeldag op gang. Na drie speeldagen maken we een eerste tussenstand van de individuele klassementen op. Georges Mikautadze (RFC Seraing) mag zich met 5 doelpunten achter zijn naam de eerste Pro Scorer van het seizoen noemen.

Georges Mikautdaze (RFC Seraing) is met 5 doelpunten uit 3 wedstrijden de leider van het Pro Scorer klassement. Yvan Yagan (RWDM) wist de afgelopen speeldagen 3 keer de weg naar doel te vinden, Manfred Ugalde (Lommel SK) 2 keer.

Klassement Top Scorer (top 5)

Mikautadze – RFC Seraing – 5

Yagan – RWDM – 3

Ugalde – Lommel SK – 2

Allach – Lierse K. – 2

Mertens – KMSK Deinze – 2

© Sebastien Smets

Christian Brüls (KVC Westerlo) neemt de leiding in het Pro Assist klassement. Hij zorgde al twee keer voor een beslissende pass. Sava Petrov (Lierse K.) staat op de tweede plaats met evenveel assists, maar hij had welgeteld 1 minuut meer nodig dan de nummer 1 om tot 2 beslissende passen te komen. De top 3 wordt afgesloten door Amadou Dia N’Diaye (RFC Seraing) met 1 assist.

Klassement Pro Assist (top 5)

Brüls – KVC Westerlo – 2

Petrov – Lierse K. – 2

N’Diaye – RFC Seraing – 1

Boujouh – RWDM – 1

Krizan – Lommel SK – 1

In de Clean Sheet-rangschikking staat Berke Özer (KVC Westerlo) met 3 clean sheets uit evenveel wedstrijden aan de leiding. Hij hield dit seizoen in alle wedstrijden de netten schoon. Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) staat op de 2de plaats met 2 clean sheets. William Dutoit (KMSK Deinze) is de derde in de rangschikking met 1 clean sheet achter zijn naam.

Klassement Clean Sheet (top 5)

Özer – KVC Westerlo – 3

Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 2

Dutoit – KMSK Deinze – 1

Sadin – RWDM – 1

Brughmans – Lierse K. - 1

Gerelateerde artikels