Mikautadze trekt de winterbreak als topschutter in

Geen nieuwe leiders in de individuele klassementen van de 1B Pro League. Goaltjesdief Georges Mikautadze (RFC Seraing) trekt met 16 doelpunten als topschutter de winterstop in. Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft aan de leiding van het Pro Assist klassement en ook doelman Anthony Moris staat zijn leiderspositie in het Clean Sheet klassement niet af.

Al sinds speeldag 2 staat hij aan de leiding van het topschuttersklassement en voorlopig lijkt nog niemand hem te kunnen bijbenen. De Fransman trapte sinds de start van het seizoen al 16 keer raak, waarvan 3 hat-tricks. De tweede in de stand Dante Vanzeir (Royale Union-Gilloise) kon het afgelopen weekend niet profiteren van de uitsluiting van Mikautadze, maar houdt de Fransman wel in het vizier.  met 12 doelpunten. Lennart Mertens (KMSK Deinze) klokt de speeldag af op 9 treffers.

De top 5 wordt afgesloten door Manfred Ugalde (Lommel SK) en Thibo Baeten (Club NXT) met respectievelijk 9 en 7 stuks.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 16
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 12
Mertens – KMSK Deinze – 9
Ugalde – Lommel SK – 7
Baeten – Club NXT – 6

© Sebastien Smets

Net als in het topschuttersklassement ook geen nieuwe leider in het Pro Assist klassement. Christian Brüls scoorde in de afgelopen wedstrijden niet enkel pareltjes van doelpunten, hij leverde ook 6 beslissende passen af. Abdoulie Jallow (RFC Seraing), Youssef Challouk (KSMK Deinze) en Antoine Bernier (RFC Seraing) hebben elk 5 assists achter hun naam.

De top 5 wordt vervolledigd door Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) met 4 assists. Niet alleen een neus voor doelpunten, maar hij bedient ook vlot zijn ploegmakkers voor doel.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 6
Jallow – RFC Seraing – 5
Challouk – KMSK Deinze – 5
Bernier – RFC Seraing –  5
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 4

© NVE

Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) hield al 7 keer zijn netten schoon en bouwt daarmee zijn voorsprong op eerste achtervolger Berke Özer (KVC Westerlo) opnieuw uit. De doelman van de Kemphanen heeft 6 wedstrijden zonder tegendoelpunten achter zijn naam. Anthony Sadin (RWDM) hield het afgelopen weekend voor de 5de keer zijn netten schoon en palmt zo de 3de plaats van het klassement in.

Guillaume Dietsch (RFC Seraing) en William Dutoit (KMSK Deinze) vervolledigen met respectievelijk 4 en 3 clean sheets de top 5.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 7
Özer – KVC Westerlo – 6
Sadin – RWDM – 5
Dietsch – RFC Seraing – 4
Dutoit – KMSK Deinze – 3

© PCR

Gerelateerde artikels