'My Team, My Home' - Kerstactie Younited Pro League van start

Vandaag trappen de Pro League en haar 24 clubs hun jaarlijkse Kerstactie af, ten voordele van Younited Belgium. De Jupiler Pro League en Proximus League worden omgedoopt tot Younited Pro League. Gedurende 10 dagen zal er ook kunnen geboden worden op de shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League en de Proximus League en andere unieke items.

YOUNITED

Ook in 2019 pakken de Pro League, haar clubs en partners uit met een Kerstactie. De jaarlijkse veiling van unieke, getekende shirts en andere bijzondere items moet de werking van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League, ondersteunen. De spelers van Younited Belgium zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op verschillende vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. De organisatie - die vroeger de naam Belgian Homeless Cup droeg - maakt gebruik van voetbal om hen opnieuw deel te maken van de lokale gemeenschap. Met de campagne 'My Team, My home' zet Younited Belgium in op het gevoel dat zo typisch is aan een club: het gevoel ergens bij te horen, "thuis" te zijn.

NAAMSVERANDERING

De Pro League wil de nieuwe naam en de sociale doelstelling van Younited Belgium dit seizoen extra in de verf zetten. De Jupiler Pro League en de Proximus League zullen daarom een speeldag lang omgedoopt worden tot Younited Pro League.

Deze naamsverandering zal ook merkbaar zijn op de shirts van alle Younited Po League-spelers. Het logo van Younited Belgium zal op de shirts van de Proximus League-spelers prijken tijdens speeldag 20. Tijdens het Kerstvoetbal op 26 en 27 december in de Jupiler Pro League zullen ook alle spelers uit 1A het logo van Younited Belgium op de borst dragen

VEILING

Al deze shirts zullen - ongewassen - geveild worden ten voordele van Younited Belgium. Voor het organiseren van de veiling werkt de Pro League dit jaar samen met MatchWornShirt. De shirts worden dan ook aangeboden op matchwornshirt.com/proleague. Daar zullen ook tal van andere 'special items' te vinden zijn waarop geboden kan worden, zoals onder meer een VIP-experience bij de achtste finales van de Champions League, een VIP-arrangement bij het Gala van de Gouden Schoen of een gesigneerd shirt van Marouane Fellaini.

Op de shirts en de 'specials' kan geboden worden vanaf vrijdag 20 december om 12u. De veiling voor de shirts van de spelers uit de Proximus League loopt tot 27 december om 21u. Op alle andere items kan geboden worden tot 30 december om 21u.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels