Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 10

Net voor de interlandbreak trapte RWDM en KVC Westerlo de 10de speeldag van de 1B Pro League op gang. Op zaterdag ontving RFC Seraing in eigen huis Lierse K. voor het eerst dit seizoen. Lommel SK en Club NXT sloten zondagavond de 10de speeldag af.

Vrijdag 6 november

RWDM – KVC Westerlo: 3-1

De openingswedstrijd van de 10de speeldag werd in het Edmond Machtens-Stadion gespeeld. RWDM kwam 2 wedstrijden niet in actie, maar is met 3 overwinningen op weg naar de top 3. KVC Westerlo kon sinds speeldag won voor het laatste op speeldag 3, maar kwam in tussentijd tot speeldag 7 niet meer in actie.

Net voor het kwartier bracht Van Eenoo met en heerlijke knal van buiten de zestien zijn ploeg op voorsprong. De vreugde was van korte duur want na enkele minuten was Mata goed gevolgd en tikte de 1-1 voorbij doelman Berke. Met een gelijkspel op het scorebord gingen de ploegen de rust in.

In de 57ste minuut was het opnieuw Mata die kon scoren. De lange bal van Sadin kwam bij hem terecht. De spits twijfelde niet en trapte zijn 2de doelpunt van de avond in doel. Rocha deed er in de 73ste minuut nog een doelpunt bij en zette de eindstand vast: 3-1.

© Sebastien Smets

Zaterdag 7 november

RFC Seraing – Lierse K.: 1-3

Op zaterdag namen RFC Seraing en Lierse K; het tegen elkaar op. Les Métallos verloren niet meer sinds speeldag 4 en waren aan een sterke reeks bezig. Lierse K. had sinds de nederlaag tegen RFC Seraing (2-5 uit) op speeldag 5 niet meer gewonnen.

Na 26 minuten voetballen ging de bal op de stip. Doelman Dietsch dook naar de verkeerde hoek en Allach scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Net voor de rust scoorde Mikautadze na een prachtige assist van Milićević zijn 15de doelpunt van het seizoen. Met een gelijkstand op het bord gingen de ploegen de rust in.

Hoewel de thuisploeg vaker aan de bal was en meer doelgevaar creëerde; was het toch de uitploeg die nog 2 keer kon scoren. Flessou en Samyn scoorden elk nog 1 keer en verzekerden zo de 3de winst van het seizoen voor hun ploeg.

© Sebastien Smets

Zondag 8 november

Royale Union Saint-Gilloise – KMSK Deinze: 3-0

De eerste wedstrijd op zondag werd in het Joseph Mariënstadion gespeeld. RUSG is met 4 overwinningen op een rij aan een goede reeks bezig en wilde hier graag een vijfde zege aan toevoegen. KMSK Deinze verloor voor het laatst op speeldag 2 en wilde ook deze reeks verder uitbouwen.

Net na het halfuur zorgde Vanzeir voor de openingstreffer van de wedstrijd. Doelman Dutoit moest het schot van Lapoussin lossen en een goed gevolgde Vanzeir tikte het eerste doelpunt binnen. Na de rust verdubbelde Lapoussin de score op aangeven van Teuma. 20 minuten voor affluiten zorgde Vanzeir met zijn 11de doelpunt van het seizoen voor de 3-0.

 

Lommel SK – Club NXT: 3-1

Lommel SK en Club NXT sloten zondag de 10de speeldag van de 1B Pro League af. Voor de 2de keer dit seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar. In een eerste onderlinge wedstrijd werd het 2-2 op Daknam.

Lommel SK kwam net na het halfuur op voorsprong via Kadiri. De aansluitingstreffer kwam er op slag van rust. Baeten maakte van op de stip gelijk en hing zo de bordjes nog voor de rust gelijk.  Na de rust kwam Lommel SK terug op voorsprong. Moreno Durán  met zijn linkervoet de bal buiten het bereik van de doelman van Club NXT. Ook Ugalde stond zondag nog eens aan het kanon. De Costa Ricaan trapte van op de stip de 3-1 onder Lemmens door.

© PCR

Gerelateerde artikels