Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 11

Na de interlandbreak werd er dit weekend terug gevoetbald in de 1B Pro League. Op vrijdag trapten Club NXT en Lierse K. de speeldag op gang. Voor het eerst dit seizoen slaagde de youngsters van blauw-zwart er in om de 3 punten te pakken. Zondag stond voor de 2de keer dit seizoen de Zwanze derby op het programma. RUSG won de wedstrijd met 2-1 en verstevigt zijn leiderspositie.

Vrijdag 20 november

Club NXT – Lierse K.: 2-0

De openingswedstrijd van speeldag 11 werd op Daknam gespeeld. Voor de 2de keer dit seizoen stonden Club NXT en Lierse K. tegenover elkaar. Toen werd het 2-1 op het Lisp.

In een wedstrijd waarin het qua balbezit ongeveer gelijk op ging, toonde de thuisploeg zich het meest vastberaden. De meeste kansen waren voor Lierse K., maar de mannen van De Mil wilden maar wat graag de eerste driepunter van het seizoen pakken.

Na 35 minuten voetballen was het prijs. Thibo Baeten kopte op aangeven van Sagna de bal net voorbij doelman Berghmans: 1-0 voor Club NXT. In de 70ste minuut verdubbelde Ignace van der Brempt de score. De nummer 28 veroverde de bal en trapte de bal na een lange run onder de benen van Brughmans door. Club NXT won op Daknam met 2-0 van Lierse K. en heeft zo zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Zaterdag 21 november

KMSK Deinze – Lommel SK: 1-1

De tweede wedstrijd van de 11de speeldag werd in Deinze gespeeld. KMSK Deinze ontving voor het eerst in eigen huis Lommel SK. De ploegen stonden in september al eens tegenover elkaar en toen wonnen de Deinzenaars met 1-2 (uit).

De bezoekers waren de meest balvaste ploeg. Met een balbezit percentage van 57% waren ze vaker dan de KMSK Deinze aan de bal, maar toch was de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg. KMSK Deinze creëerde 7 doelkansen, tegenover 2 voor Lommel SK.

Net voor het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Met een vrijetrap van buiten de zestien zette Kévin Kis  de 0-1 op het bord. Het duurde tot de 2de helft eer het antwoord van KMSK Deinze kwam. In de 72ste minuut kopte Lennart Mertens op aangeven van Vargas de gelijkmaker tegen de touwen. De punten werden gedeeld in het Burgemeester Van De Wiele stadion.

Zondag 22 november

Royale Union Saint-Gilloise – RWDM: 2-1

Na 35 jaar geen Zwanze derby in competitieverband, stonden RUSG en RWDM zondag voor de 2de keer dit seizoen tegenover elkaar. Royale Union verloor dit seizoen nog maar een keer – nota bene tegen RWDM. De bezoekers hadden er een iets afwisselender parcours op zitten met 5 overwinningen en 5 nederlagen.

De gevaarlijkste ploeg was de thuisploeg. De Unionisten konden 7 doelkansen bij elkaar voetballen terwijl de bezoekers maar 2 keer konden dreigen. Toch duurde het tot de 2de helft voor heteerste doelpunt viel. Net na de aftrap van de 2de helft paste Vanzeir de bal tussen 2 verdedigers door en zette zo Labeau op weg naar zijn 2de doelpunt van het seizoen.

In de 69ste minuut kopte Leonardo Miramar Rocha op aangeven van Libert de gelijkmaker tegen de touwen. Maar de vreugde was van korte duur. 3 minuten na de gelijkmaker bracht Nielsen zijn ploeg terug op voorsprong. RUSG won met 2-1 tegen RWDM en verstevigtzijn leiderspositie.

KVC Westerlo – RFC Seraing: 1-1

De laatste wedstrijd van de 11de speeldag werd in het Kuipje gespeeld. KVC Westerlo verloor niet meer sinds speeldag 9 en wilde deze reeks verder zetten tegen RFC Seraing.

Les Métallos waren de meerdere van de thuisploeg. Het had niet alleen een overwicht in balbezit (58%), het voetbalde ook meer kansen bij elkaar. De bezoekers creëerden 4 keer doelgevaar, de thuisploeg 2 keer. Toch was het wachten tot de 2de helft voor er gescoord werd.

In de 73ste minuut opende Vetokele vanop de stip de score. Maar de thuisploeg kon deze voorsprong niet vasthouden. Diep in de wedstrijd kopte N’Diaye de gelijkmaker in doel. Beide ploegen konden niet meer scoren en deelden de punten.

Gerelateerde artikels