Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 12

Op vrijdag trapte KMSK Deinze thuis tegen Club NXT de 12de speeldag van de 1B Pro League op gang. Voor de 2de keer dit seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar. De topaffiche stond op zondag geprogrammeerd. De nummer 2 in de stand ontving in eigen huis de leider voor het duel van de 12de speeldag.

Vrijdag 27 november

KMSK Deinze – Club NXT: 1-0

Voor de eerste wedstrijd van de 12de speeldag trokken De Mil en zijn ploeg naar KMSK Deinze. Toen de ploegen eerder dit seizoen al eens tegenover elkaar stonden, speelden de Deinzenaars 1-1 gelijk op Daknam.

In een wedstrijd waarin beide ploegen ongeveer even vaak aan de bal waren, was het toch de thuisploeg die voor het  meeste doelgevaar zorgde. KMSK Deinze creëerde 5 kansen, maar miste efficiëntie voor doel. Pas in de 73ste minuut brak Mertens met een kopbal op een gekraakt schot van Staelens de ban.  

© Photo News

Zaterdag 28 november

Lierse K. – KVC Westerlo: 0-1

De 2de wedstrijd van het weekend werd op het Lisp gespeeld. Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Toen deelden beide ploegen de punten in een scoreloze wedstrijd.

Op slag van rust zette Brüls vanop de stip de eindstand op het bord. Berghmans dook naar de goede hoek, maar de bal belandde buiten zijn bereik in de linkerbenedenhoek.  

Opvallend: de thuisploeg kreeg maar liefst 13 hoekschoppen, maar het lukte hen niet om hieruit te scoren.

© PDV

Zondag 29 november

Lommel SK – RWDM: 4-0

Voor de 2de keer dit seizoen stond Lommel SK tegenover RWDM. De eerste wedstrijd werd door de Lommelaars gewonnen met 0-1 in het Edmond Machtens stadion.

Na een halfuur voetballen trapte Zaroury van dichtbij de eerste bal tegen de touwen. In de 2de helft vielen er maar liefst 3 doelpunten. Ugalde scoorde 2 keer in 20 minuten en ook Durán vond voor de derde keer dit seizoen de weg naar doel. Lommel SK hield de punten thuis en won overtuigend met 4-0.

RFC Seraing – Royale Union Saint-Gilloise: 1-0

Zondagavond sloot de nummer 2 thuis tegen de leider van de stand de 12de speeldag af. Beide ploegen kwamen sinds de start van het seizoen al 28 keer tot scoren en hebben  elk een spits met een neus voor doelpunten in hun rangen.

De uitploeg had een licht overwicht in balbezit (59%), maar moest toch het onderspit delven tegen een gevaarlijker RFC Seraing. Les Métallos creëerden 5 kansen op doel en werd nog vroeg in de eerste helft op voorsprong gebracht door Bernier. Burgess trapte de bal tegen zijn eigen doelman aan waardoor de middenvelder van Seraing de bal kon binnenlopen. De thuisploeg smeerde RUSG hun 2de nederlaag van het seizoen aan en komt op 4 punten van de leider.   

© Photo News

Gerelateerde artikels