Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 13

Op vrijdag trapten Club NXT en RFC Seraing de 13de speeldag van het seizoen af. De ploegen stonden eerder dit seizoen al eens tegenover elkaar en toen wonnen Les Métallos de wedstrijd met 6-1. Op zaterdag trok Lierse K. naar de leider van het klassement. De speeldag werd op zondag afgesloten in het Edmond Machtensstadion door RWDM en KMSK Deinze.

Vrijdag 4 december

Club NXT vs. RFC Seraing: 0-4

De eerste wedstrijd van de 13de speeldag werd op Daknam gespeeld. Voor de 2de keer dit seizoen stond Club NXT tegenover RFC Seraing. Toen wonnen les Métallos de wedstrijd met 6-1.

Vrijdag was het opnieuw snel prijs voor RFC Seraing. Na 13 minuten voetballen trapte Abdoulie Jallow op aangeven van Kilota de eerste bal tegen de touwen. Ook Mikautadze, N’Diaye en Sabri konden de netten laten trillen. Les Métallos wonnen de wedstrijd overtuigend met 0-4.

© NVE

Zaterdag 5 december

Royale Union Saint-Gilloise – Lierse K. : 5-0

De 2de wedstrijd van de speeldag was het duel tussen Royale Union Saint-Gilloise en Lierse K.

Net na het halfuur bracht Labeau de thuisploeg op voorsprong. Na een snelle uitbraak  op de counter bediende Undav met een knappe lange bal Labeau. Hij nam de bal goed aan en trapte van dichtbij de bal buiten het bereik van Brughmans.

Nog voor de rust verdubbelde Vanzeir met zijn 12de doelpunt van het seizoen de score. In de 2de helft diepte Undav met 2 doelpunten en Bah met 1 goal de score verder uit. De leider won met 5-0.

Voor de 5de speeldag op rij sloot Union de speeldag als leider van de stand af.

© PCR

Zondag 6 december

KVC Westerlo – Lommel SK : 2-1

De eerste wedstrijd  op zondag was de Limburgse derby tussen KVC Westerlo en Lommel SK.

Net voor de rust opende Lukas Van Eenoo de score. De middenvelder onderschepte de bal en trapte die buiten het bereik van Svedkauskas in doel.  Na de rust bracht Wuytens Lommel SK terug op gelijke hoogte. De Limburgse ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar in de 83ste minuut was het KVC Westerlo die het winnende doelpunt scoorde. Cicek kopte de 2-1 tegen de touwen op aangeven van Brüls en bezorgde KVC Westerlo de 3 punten.  

Met 5 doelpunten en 1 assist heeft Van Eenoo een aandeel in 6 doelpunten. Dit is zijn beste seizoen in loondienst van de Kemphanen.

 

RWDM – KMSK Deinze : 1-1

De speeldag werd afgesloten door RWDM en KMSK Deinze.

In een wedstrijd waarin de uitploeg vaker aan de bal was en meer doelgevaar creëerde, was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na amper 6 minuten spelen trapte Rommens met een afstandsschot zijn ploeg op voorsprong. RWDM kon met een voorsprong de rust in gaan, maar het lukte niet om dat vast te houden. In de 67ste minuut scoorde Lennart Mertens zijn 7de doelpunt van het seizoen en bezorgde zijn ploeg zo nog 1 punt.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels