Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 2

© Sebastien Smets

RFC Seraing en K.M.S.K Deinze openden de 2de speeldag van het seizoen. Club NXT en Lommel SK sloten zondagavond de speeldag af. Op de 1ste speeldag troffen de 1B-ploegen 12 keer raak. Het afgelopen weekend zorgden onze 1B-clubs opnieuw voor een pak doelpunten, deze keer 15.

© Sebastien Smets

 Vrijdag 28 augustus

RFC Seraing – K.M.S.K Deinze: 3-2

Vrijdagavond ging K.M.S.K. Deinze op het veld van RFC Seraing op zoek naar de eerste winst van het seizoen. De thuisploeg, die vorig weekend met 3-5 won op het veld van Lommel SK, startte met vertrouwen aan de match.

RFC Seraing was het vaakst aan de bal. Met een overwicht in balbezit van 65,2%, waren ze de meerdere van K.M.S.K. Deinze. De bezoekende ploeg ging de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en boog de 0-2 achterstand om naar een 3-2 voorspong. Mikautadze maakte dit weekend al zijn 5de treffer van het seizoen.

© Sebastien Smets

Zaterdag 29 augustus

Lierse K. – RWDM: 4-2

Zaterdag ontving Lierse K. RWDM op het Lisp. RWDM haalde 73% van het balbezit tegenover 26.5% voor Lierse K. Toch slaagden de bezoekers er niet in om de 3 punten mee naar huis te nemen. Het team van Tom Van Imschoot scoorde uit 6 doelpogingen 4 keer. De bezoekers creëerden eveneens 6 kansen op doel en Ivan Yagan kon hieruit 2 keer scoren. Lierse K. pakt met deze overwinning haar eerste driepunter van het seizoen en staat met 4 punten op een tweede plaats in het klassement.

© Tomas Sisk / Photo News

Zondag 30 augustus

Royale Union Saint-Gilloise – KVC Westerlo: 0-0

Vorig weekend opende Union de 1B Pro League met winst op het veld van Deinze. Zondag gingen ze in de topper tegen KVC Westerlo op zoek naar de 6 op 6.

De thuisploeg had 68,8% van het balbezit. De wedstrijd werd getypeerd door veel middenveldspel en dat resulteerde in een scoreloos gelijkspel.

Club NXT – Lommel SK: 2-2

De 2de speeldag van de 1B Pro League werd afgesloten door Club NXT en Lommel SK. Beide ploegen konden op de openingsspeeldag geen punten pakken en gingen nu beiden op zoek naar de 1ste overwinning van het seizoen.

Gerelateerde artikels