Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 20

Op vrijdag trapten de nummer 1 en de nummer 2 uit de stand de 20ste speeldag van de 1B Pro League af. Zondag moest Lommel SK aan de bak tegen Lierse K. Indien het thuis won, sprong het in de stand over KVC Westerlo naar de 3de plaats.

Vrijdag 19 februari

RFC Seraing – Royale Union Saint-Gilloise: 0-2

De topaffiche was de openingswedstrijd van de 20ste speeldag op vrijdag. De 1ste in de stand trok naar de eerste achtervolger met als inzet het vergroten van de voorsprong.

Na amper 5 minuten voetballen was het al prijs. Deniz Undav trapte op aangeven van François de 0-1 buiten het bereik van Dietsch. Niet lang na het openingsdoelpunt hing de 2de bal tegen de touwen. Dante Vanzeir zette vanop de stip feilloos om en scoorde zo zijn 18de doelpunt van het seizoen.

Hoewel de thuisploeg vaker aan de bal was en het de wedstrijd domineerde, was het toch RUSG die aan het langste eind trok. Na nog geen 10 minuten voetballen lag de eindstand van het duel tussen de nummer 2 en de nummer 1 al vast.

© Sebastien Smets

Zaterdag 20 februari

RWDM – KVC Westerlo: 2-1

De wedstrijd die op zaterdag werd gespeeld was het duel tussen RWDM en KVC Westerlo. De vorige keren dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, won RWDM op eigen veld met 3-1.

Na nog geen kwartier voetballen trapte Vetokele zijn ploeg op voorsprong. De Kemphanen slaagden er in om met een 0-1 op het bord de rust in te trekken, maar waren niet opgewassen tegen een sterker RWDM in de 2de helft. In de 51ste minuut scoorde Mata de aansluitingstreffer en in de 69ste minuut was het Rocha die zijn ploeg op voorsprong bracht.

Hoewel beide ploegen ongeveer even vaak aan de bal waren, was het toch de thuisploeg die voor het meeste doelgevaar zorgde. RWDM kon uit 8 schoten op doel 2 keer scoren.

© Photo News

Zondag 21 februari

KMSK Deinze – Club NXT: 4-0

De eerste wedstrijd op zondag werd in het Burgemeester Van De Wiele Stadion gespeeld. Voor de 2de keer dit seizoen stonden KMSK Deinze en Club NXT tegenover elkaar. De eerste onderlinge confrontatie eindigde in een 1-1 gelijkspel op Daknam, de 2de partij werd thuis gewonnen door KMSK Deinze met het kleinste verschil (1-0).

Met een lob over de verdediging van Club NXT zette Challouk Staelens op weg voor zijn 2de treffer van het seizoen.  Amper 9 minuten na het openingsdoelpunt bouwde Alessio Staelens de voorsprong verder uit.

Ook na de rust was het KSMK  Deinze die voor de doelpunten zorgde. Opnieuw Raphaël Lecomte en ook Dansoko stonden aan het kanon.

 

Lommel SK – Lierse K.: 2-1

De speeldag werd in het Soevereinstadion afgesloten door Lommel SK en Lierse K. In de vorige 2 onderlinge confrontaties waren het telkens de Lommelaars die de drie punten pakten. Ook op speeldag 20 was dit niet anders.

De bezoekers kwamen in de 13de minuut via Van Genechten op voorsprong, maar nog voor de rust werd dit uitgewist door Thordarson. De jonge IJslander trapte op aangeven van Moreno de bal van dichtbij in doel. Na 75 minuten voetballen verstuurde Henkens vanaf de eigen helft een knappe voorzet richting de 16 van de tegenstander. Verschueren twijfelde niet en zette de 2-1 op het scorebord.

De thuisploeg was in de wedstrijd op zondagavond de meerdere van de tegenstander. Met een overwicht aan balbezit (60.3%) en 7 schoten binnen het kader zorgde de Lommelaars voor het meeste doelgevaar.

© Photo News

Gerelateerde artikels