Nabeschouwing 1B Pro League : speeldag 21

Op vrijdag trapten RWDM en Club NXT de 21ste speeldag van de 1B Pro League af. Koploper Royale Union Saint-Gilloise ontving zaterdag Lommel SK. Tenslotte werden op zondag twee wedstrijden gespeeld: Lierse K. speelde thuis tegen RFC Seraing en KMSK Deinze trok naar Westerlo.

Vrijdag  26 februari

 Club NXT – RWDM : 1-3

Club NXT ontving vrijdagavond RWDM thuis. Als hekkensluiter begonnen de jonge Bruggelingen goed aan de wedstrijd en gingen met een 1-0 voorsprong de rust in. Aelterman scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 40ste minuut.

Rocha zorgde er vervolgens voor dat RWDM de leiding van de wedstrijd nam. Hij scoorde het 2de doelpunt van de avond. De bezoekers hadden amper 8 minuten nodig om een achterstand om te buigen in een voorsprong. In de 73ste minuut scoorde Claes zijn 2de doelpunt, wat 3 punten opleverde voor RWDM.

Ondanks een goede start verloor Club NXT uiteindelijk met 1-3 van RWDM.

© Photo News

Zaterdag 27 februari

Royale Union Saint-Gilloise – Lommel SK : 3-2

De tweede wedstrijd van speeldag vond plaats in het Dudenpark. Royale Union Saint-Gilloise ontving het Limburgse Lommel SK.

Als leider van de 1B Pro League lieten de Unionisten zich in het begin van de wedstrijd onder de mat voetballen. Al na 20 seconden spelen gaf een zeer snel doelpunt van Arno Verschueren de Limburgers de controle over de wedstrijd (0-1).

De tegenprik van RUSG kwam er pas in de 59ste minuut via Deniz Undav. Enkele minuten na de gelijkmaker kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Marlos Moreno (2-1). Lommel SK verloor uiteindelijk in het Dudenpark met 3-2.

Dankzij een hattrick Undav konden de mannen van Felice Mazzu opnieuw winnen. Een negende opeenvolgende overwinning voor de Unionisten, die steeds dichter bij de promotie naar de Jupiler Pro League komen.

© PCR

Zondag 28 februari

 Lierse K – RFC Seraing : 0-1

Zondag speelde Lierse K. thuis en ontving het RFC Seraing.

In de vorige onderlinge confrontatie had Lierse K. RFC Seraing met 1-3 verslagen. Op zondag probeerde Lierse opnieuw om te winnen tegen Les Métallos.

Ondanks enkele mooie acties en goede reddingen van de doelman, slaagde de thuisploeg er niet in om Seraing te verslaan. Lierse verloor in eigen huis met 0-1. Met twee nederlagen op rij staat Lierse K.  op de voorlaatste plaats in het klassement.

RFC Seraing staat momenteel op de tweede plaats in de stand. Ondanks de driepunter op zondag heeft Seraing nog steeds een achterstand van 18 punten op Royale Union Saint-Gilloise.

 

KVC Westerlo – K.M.S.K Deinze: 4-0 

KVC Westerlo en KMSK Deinze sloten de speeldag  in het "Het Kuipje" af. 

Doelpunten van Vetokele en Keita en een brace van Cicek bezorgden de thuisploeg de drie punten in hun strijd om de play-offs te bereiken.

De 21ste speeldag van de 1B Pro League eindigde in een 4-0 thuisoverwinning voor KVC Westerlo. Een verpletterende overwinning die Kemphanen helpt om op te klimmen naar de 3de plaats van het klassement.

© NVE

Gerelateerde artikels