Nabeschouwing 1B Pro League : speeldag 22

Vrijdagavond trapten Lierse K. en Royale Union Saint-Gilloise de 22ste speeldag van de 1B Pro League af. Op zaterdag stonden RWDM en K.M.S.K. Deinze tegenover elkaar in het Edmond Machtens Stadion. Tenslotte stonden er zondag 2 wedstrijden op het programma om de 22ste speeldag af te sluiten. RFC Seraing ontving KVC Westerlo, Lommel SK ontmoette Club NXT.

Vrijdag 5 maart

 Lierse K. – Royale Union Saint-Gilloise : 1-3

Vrijdagavond speelde Lierse K. voor de derde keer dit seizoen tegen Royale Union Saint-Gilloise.

Terwijl Union al sinds speeldag 9 aan de leiding staat, staat Lierse K. op de voorlaatste plaats van het klassement. De mannen van Felice Mazzu beleven een schitterend seizoen en staan dicht bij de promotie naar de Jupiler Pro League.

In de laatste drie ontmoetingen tussen deze twee teams was RUSG elke keer de sterkste. De vorige ontmoeting vond plaats in het Stade Joseph Mariën, die door de Unionisten gewonnen werd met 2-1.

Op vrijdag won Union opnieuw. Van de in totaal 8 schoten op doel, slaagden de Unionisten er 3 keer om de netten te laten trillen. Ondanks de 6 schoten op doel, wist Lierse K. slechts één keer te scoren.

© PDV

Zaterdag 6 maart

RWDM – K.M.S.K Deinze : 1-1

Op zaterdag nam RWDM het op tegen K.M.S.K. Deinze.

Na het gelijkspel van zaterdag staan de Molenbeeknaars immers op de 5e plaats met een totaal van 29 punten. Deinze heeft slechts één punt minder en staat een plaatsje lager in de stand.

De twee teams hebben elkaar dit seizoen al twee keer ontmoet. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Deinze, terwijl de tweede net als dit weekend eindigde in een gelijkspel.

Ondanks een iets hoger percentage in balbezit dan hun tegenstanders (53,9%), slaagde RWDM er niet in om in eigen huis de overwinning te pakken

© Photo News

Zondag 7 maart

 RFC Seraing – KVC Westerlo : 1-1

De eerste wedstrijd op zondag was het duel tussen RFC Seraing en KVC Westerlo. Het was de wedstrijd aan de top van het klassement, want de Métallos, tweede in het klassement, ontvingen de 3de in de stand, KVC Westerlo. Indien de Kemphanen wonnen, stonden de twee ploegen gelijk.

De wedstrijd eindigde met een eindstand van 1-1.De kemphanen slaagden er niet in om op gelijke hoogte te komen met het 2e, terwijl ze in de vorige confrontaties van dit seizoen over het algemeen sterker waren. Westerlo won tweemaal en deelde een keer de punten.

Lommel SK – Club NXT : 2-1

Als afsluiter van de 22e dag reisde Club NXT af naar het Soeverein Stadion om te spelen tegen Lommel SK.

Hoewel de Limburgers aan een goede reeks bezig zijn, verloren ze op speeldag 21 van koploper Royale Union Saint-Gilloise.

Laatste in het klassement met slechts 8 punten, Club NXT, slaagde er vorige week in om een punt te pakken tegen KVC Westerlo. De Brugse youngsters slaagden er niet in om een punt te pakken tegen Lommel. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor de Limburgers: 2-1.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels