Nabeschouwing 1B Pro League : speeldag 25

Op vrijdagavond trapten RWDM en Club NXT speeldag 25 van de 1B Pro League af. Op zaterdag ontmoette de nieuwe kampioen de eerste achtervolger in de stand, RFC Seraing. K.M.S.K Deinze en Lommel SK sloten de speeldag op maandagavond af.

Vrijdag 2 april

RWDM – Club NXT : 1-1

Op vrijdagavond ontving RWDM Club NXT in het Edmond Machtens stadion. De Molenbeeknaars hebben, net als hun tegenstanders van het weekend, in de laatste 5 wedstrijden niet gewonnen. Na hun eerste en enige overwinning tegen Lierse K, waren de jongeren van Club Brugge op zoek naar een nieuwe overwinning.

Net op het halfuur kwamen de thuisploeg via Glenn Claes op voorsprong. Maar deze werd al snel uitgewist door Maxim de Cuyper. De middenvelder trapte van op de stip de gelijkmaker buiten het bereik van Sadin. De ploegen geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de vorige onderlinge confrontaties won RWDM elke keer, maar op vrijdag moesten de ploegen de punten delen.

© Mathieu GOLINVAUX

Zaterdag 3 april

Royale Union Saint-Gilloise – RFC Seraing : 2-0

De enige wedstrijd op zaterdag was het duel tussen de kampioen van de 1B Pro League en de 2de in de stand, RFC Seraing. Beide teams hebben een goede vorm te pakken. RUSG won hun laatste 6 wedstrijden, terwijl Seraing er 4 won en 1 gelijkspeelde.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het waren de Unionisten die tot scoren kwamen. Burgess en Teuma zorgden elk voor 1 doelpunt en konden zo hun ploeg de 20ste overwinning van het seizoen schenken.

© PCR

Zondag 4 april

Lierse K. – KVC Westerlo : 0-0

De enige wedstrijd op zondag was het duel tussen Lierse K en KVC Westerlo. Lierse staat op de voorlaatste plaats behaalde 1 op 12 in de laatste 4 wedstrijden. Westerlo stond op de 4de plaats, maar zag eerste achtervolger KMSK Deinze snel dichter bij komen.

Hoewel de Kemphanen hun vorige 2 wedstrijden wonnen eindigde de partij op een scoreloos gelijkspel. De bezoekers waren het vaakst een de bal en creëerden ook meer doelgevaar, maar het stootte op een stug Lierse.

Lierse K is er dit seizoen nog niet in geslaagd om tegen KVC Westerlo te scoren.

© PDV

Maandag 5 april

 K.M.S.K Deinze – Lommel SK : 2-1

Maandagavond sloten K.M.S.K Deinze en Lommel SK de 25ste speeldag van de 1B Pro League af.

De laatste onderlinge wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een overwinning voor Lommel SK. De Limburgers wonnen toen thuis met 4-2. Maar op de 25ste speeldag was het Deinze die de sterkste was.

In de 6de minuut bracht Jordan Attah Kadiri Lommel op voorsprong, maar in de 2de helft was het de thuisploeg die aan zet was. Mehdi Tarfi maakte in de 60ste minuut de gelijkmaker. 4 minuten na de 1-1 trapte Lennart Mertens zijn ploeg op voorsprong.

© Photo News

Gerelateerde artikels