Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 26

Dit weekend rondden de 8 ploegen uit de 1B Pro League de 26ste speeldag af. Royale Union Saint-Gilloise speelde op speeldag 23 al kampioen, maar ook RFC Seraing verzekerde zich nu van een ticket voor de barragewedstrijd tegen de 17de uit de Jupiler Pro League.

Vrijdag 9 april

KVC Westerlo – RWDM: 2-2

De eerste wedstrijd van de 26ste speeldag werd in ’t Kuipje gespeeld. Beide ploegen konden in de 4 voorgaande wedstrijden niet winnen en waren dus op zoek naar een volgende driepunter. Van de vorige onderlinge confrontaties was RWDM 2 keer de sterkere ploeg.

Na 22 minuten voetballen opende Mehdi Terki de score voor de bezoekers. De middenvelder trapte van net buiten de zestien de bal buiten het bereik van Van Langendonck. Voor de gelijkmaker was het wachten tot na de rust. Ciçek trapte na mistasten van de RWDM-verdediging de bal knap voorbij Jonathan De Bie.

Amper 8 minuten na de gelijkmaker, trapte Claes zijn ploeg opnieuw op voorsprong. 10 minuten voor affluiten verdween een afgeweken bal in doel en zo zette Keita in de 79ste minuut de gelijkmaker op het bord.

© NVE

Zaterdag 10 april

RFC Seraing – KSMK Deinze: 1-0

Op zaterdag stond een belangrijke wedstrijd voor Les Métallos op het programma. Bij winst konden de mannen van Emilio Ferrera een stap dichter komen bij een ticket naar de barragewedstrijd tegen de 17de uit de Jupiler Pro League. Van de vorige 3 onderlinge confrontaties,  wonnen beide ploegen elk 1 keer en eindigde de meest recente confrontatie op een scoreloos gelijkspel.

Na net geen kwartier voetballer lanceerde Faye met een diepe bal doelpuntenmaker Mikautadze. De spits omzeilde Dutoit en trapte van aan de zijlijn de bal in doel. Het fantastisch doelpunt leverde RFC Seraing de 3 punten op.

© Sebastien Smets

Zondag 11 april

Club NXT – Lierse K.: 2-0

De eerste wedstrijd op zondag was het duel tussen Club NXT en Lierse K. Beide ploegen staan onderaan het klassement en zijn op zoek naar de volgende zege. De youngsters van Club NXT konden dit seizoen nog maar 1 keer winnen. Net zoals in november 2020 won ook zondag Club NXT met 2-0 van Lierse K.

Doelpuntenmaker van dienst Maxim de Cuyper stond 2 keer aan het kanon. Zijn eerste doelpunt  trapte hij heerlijk van buiten de zestien tegen de touwen. Zijn tweede doelpunt volgde kort na de rust.  De Cuyper stond goed gepositioneerd om een rebound/de rebound van… binnen te trappen. Dankzij de 2 doelpunten van de middenvelder pakt Club NXT zijn 2de zege van het seizoen.

 

Lommel SK – Royale Union Saint-Gilloise: 0-2

De laatste wedstrijd van de 26ste speeldag was het duel tussen Lommel SK en Royale Union Saint-Gilloise. De thuisploeg kon bij winst tegen de kampioen van de 1B Pro League in het spoor van de 2de in de stand blijven.

Na 2 minuten voetballen in de 2de helft zette Teuma met zijn 5de doelpunt van het seizoen de 0-1 op het bord. In de 65ste minuut verdubbelde Deniz Undav de voorsprong. De Duitser scoorde van op de stip zijn 16de doelpunt van het seizoen.

Lommel SK slaagde er niet in om te scoren en kan door de nederlaag niet meer naar de 2de plaats in het klassement opklimmen.

© NVE

Gerelateerde artikels