Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 27

De voorlaatste speeldag van de 1B Pro League werd op vrijdagavond afgetrapt door Club NXT en Royale Union Saint-Gilloise. Op zaterdag stonden twee wedstrijden op het programma en maandag sloten KMSK Deinze en KVC Westerlo de 27ste speeldag af in het Burgemeester Van de Wielestadion.

Vrijdag 16 april

Club NXT vs. Royale Union Saint-Gilloise: 0-4

De eerste wedstrijd van de voorlaatste speeldag was het duel tussen de kampioen van de 1B Pro League en de laatste in de stand. De ploegen stonden al drie keer eerder tegenover elkaar dit seizoen. Toen slaagde Club NXT er enkel tijdens de eerste ontmoeting in om niet te verliezen.

Na een kwartier voetballen trapte Lynen na knap combinatievoetbal de bal hard buiten het bereik van Shinton. 20 minuten na het openingsdoelpunt, verdubbelde de keeper van Club NXT op ongelukkige wijze de voorsprong van de Unionisten. De derde treffer van de avond volgde kort voor de rust. Bager tikte van dichtbij de 0-3 binnen.

Ook na de rust zorgden de bezoekers voor de doelpunten. De wedstrijd was amper 3 minuten terug op gang getrapt of de 4de bal hing al tegen de touwen. Sugurdarson scoorde zijn 4de doelpunt van het seizoen.

Opvallend: Royale Union Saint-Gilloise verloor al sinds speeldag 12 niet meer.

© PCR

Zaterdag 17 april

RFC Seraing vs. Lierse K. : 0-0

De eerste wedstrijd op zaterdag was het duel tussen RFC Seraing en Lierse K. Eerder dit seizoen slaagde Lierse K. er enkel in november in om te winnen van les Metallos. De 2 andere voorgaande wedstrijden werden gewonnen door RFC Seraing.

In een wedstrijd waarin de thuisploeg domineerde met het balbezit, slaagde niemand  er  in om de netten te laten trillen. RFC Seraing kon 5 kansen bij elkaar voetballen, maar scoren lukte niet. Les Métallos kenden met 605 passen tegen de 281 passen van de bezoekers een bedrijvige wedstrijd, maar dat vertaalde zich niet in doelpunten.

RFC Seraing is ondanks het gelijkspel zeker van de 2de plaats in de 1B Pro League en speelt het barrageduel tegen Waasland-Beveren.

 

RWDM vs. Lommel SK: 2-5

De tweede wedstrijd op zaterdag werd in het Edmond Machtensstadion gespeeld. Daar ontving RWDM Lommel SK.

Vroeg in de wedstrijd kwam Lommel SK op dubbele voorsprong via Kevin Kis. De verdediger scoorde zijn eerste doelpunt van de wedstrijd in de 7de minuut en 5 minuten later hing zijn tweede al tegen de touwen. In de 37ste minuut volgde de aansluitingstreffer van de thuisploeg via Rommens.

Na de rust werd er nog 5 keer gescoord. Een afgeweken bal verdween via Le Conjour voorbij zijn eigen doelman in doel. Enkele minuten na de 1-3, vond RWDM opnieuw aansluiting via Nzuzi. Maar het waren de bezoekers die de sterkste waren. Anass Zaroury en opnieuw Kevin Kis zetten met elk nog 1 doelpunt de 2-5 eindstand op het bord.

© Sebastien Smets

Maandag 19 april

KMSK Deinze vs. KVC Westerlo: 0-1

De voorlaatste speeldag van de 1B Pro League werd in het Burgemeester Van de Wiele stadion afgesloten. Daar ontving KMSK Deinze KVC Westerlo.

In een wedstrijd waarin het lang gelijk op ging, was het Kyan Vaesen die in de 65ste minuut het eerste en enigste doelpunt van de wedstrijd scoorde. De jonge aanvaller trapte de rebound van dichtbij binnen en scoorde zo zijn eerste profdoelpunt in het shirt van de Kemphanen.

Hoewel KMSK Deinze het vaakst gevaarlijk was, waren de bezoekers de meest efficiënte ploeg. KVC Westerlo had aan 2 kansen genoeg om 1 keer te scoren en zo de driepunter te pakken.

© Photo News

Gerelateerde artikels