Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 28

Zaterdagavond begon de laatste speeldag van de 1B Pro League. Lommel SK ontving RFC Seraing en de youngsters van Club NXT zakten af naar KVC Westerlo. Op zondag nam kampioen Royale Union Saint-Gilloise het in Mechelen op tegen K.M.S.K Deinze en kreeg Lierse K. RWDM over de vloer.

Zaterdag 24 april

Lommel SK – RFC Seraing: 1-3

Op zaterdagavond trok RFC Seraing naar Lommel SK. Voor de bezoekers was het de generale repetitie voor de barragewedstrijden om promotie tegen Waasland-Beveren van komend weekend.

Voor de rust vonden beide teams de weg naar doel niet. Na de rust stond het vizier wel meteen op scherp. Seraing kwam al vrij snel in de tweede helft op voorsprong na een doelpunt van Sabri. Het antwoord van de thuisploeg volgde na 10 minuten: Laurent Lemoine maakte op het uur gelijk. Toch kwam Seraing nog op voorsprong via Kilota en in het slot van de besliste Sabri met zijn tweede van de avond de wedstrijd.

KVC Westerlo  – Club NXT: 1-1

De andere wedstrijd op zaterdag was KVC Westerlo  – Club NXT. KVC Westerlo kon nog naar de 3e plaats klimmen als Lommel SK punten liet liggen, maar dan moest het zelf wel winnen van de Brugse youngsters.  

Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong via een afgeweken bal van Kyan Vaesen. In de tweede helft zocht Club NXT naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Na een actie op links sneed Maxim De Cuyper naar binnen en hij besloot in de verste hoek: 1-1. Na de gelijkmaker vielen er geen doelpunten meer en zo sloten beide clubs het seizoen af met een punt.

© Sebastien Smets

Zondag 25 april

Royale Union Saint-Gilloise  – K.M.S.K Deinze: 2-2

Royale Union Saint-Gilloise speelde de laatste wedstrijd van het seizoen in het AFAS Stadion van KV Mechelen tegen K.M.S.K Deinze.

De eerste helft was helemaal voor de thuisploeg. Na 25 minuten bracht Deniz Undav Union op voorsprong. Nog voor de rust verdubbelde een bedrijvige Brighton Labeau de score. Na de rust knokte K.M.S.K Deinze zich terug in de wedstrijd. Een knappe aansluitingstreffer van Alessio Staelens bracht de bezoekers terug in de wedstrijd. Rond de 70e minuut kwam Deinze uiteindelijk langszij na een strafschop van Dylan de Belder.

Lierse K. – RWDM: 0-3

Ook Lierse K. en RWDM sloten hun seizoen zondagavond af. Beide clubs hun eindpositie in de stand lag al vast.

RWDM kwam na een doelpunt van Lenny Nangis op voorsprong in de eerste helft. Ook na rust waren het de bezoekers die voor het meeste gevaar zorgden. Na 10 minuten spelen in de tweede helft verdubbelde Glenn Claes de voorsprong van RWDM. Daarna zocht Lierse K. naar de aansluitingstreffer, maar was het uiteindelijk Florian Le Joncour die in het slot van de wedstrijd een derde doelpunt optekende voor RWDM.

© PCR

Gerelateerde artikels