Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 3

Na de interlandbreak, was het dit weekend terug tijd voor ons Belgisch profvoetbal. Lommel SK en Lierse K. openden vrijdag de derde speeldag van de 1B Pro League. De speeldag werd afgesloten met de match tussen leider RFC Seraing en KVC Westerlo.

Vrijdag 11 september

Lommel SK – Lierse K.: 3-2

Lommel SK ging vrijdagavond thuis op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Lierse K., dat op de 2de speeldag RWDM met 4-2 versloeg, trok met vertrouwen naar het Soevereinstadion.

De thuisploeg was het vaakst aan de bal. Met een overwicht van 68,1% domineerde Lommel SK de wedstrijd. Lommel SK creëerde het vaakst doelgevaar, maar ging toch de rust in met 2-2 op het scorebord. Het winnende doelpunt voor Lommel SK viel diep in de blessuretijd na een penalty van Jonathan Hendrickx. De eerste driepunter voor Lommel SK is een feit.

Zaterdag 12 september

KMSK Deinze – RWDM: 1-0

Sinds de start van het nieuwe seizoen, kon KMSK Deinze nog geen punten pakken. Ze ontvingen afgelopen weekend RWDM in het Burgemeester Van De Wiele Stadion en gingen op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

RWDM haalde 3 op 6 en deed daarmee beter dan KMSK Deinze. De uitploeg toonde zich de meerdere van de thuisploeg met een overwicht in balbezit van 57,1%. Toch zorgde KMSK Deinze met 4 schoten op doel vaker  voor doelgevaar dan RWDM. In de 29ste minuut zette Lennart Mertens de eindscore op het bord (1-0) en bezorgde zo KMSK Deinze de eerste overwinning van het seizoen.

Zondag 13 september

Club NXT – Royale Union Saint-Gilloise: 1-1

De youngsters van Club Brugge haalden sinds hun aantreden in de 1B Pro League 1 op 6. Na een 2-2 gelijkspel thuis tegen Lommel SK, ontvingen zelis zondag Royale Union SG.

De wedstrijd was nog maar pas afgetrapt en het was al prijs voor Club NXT. Op aangeven van Xander Blomme tikte Thibo Baeten zijn eerste van het seizoen voorbij doelman Anthony Moris. De thuisploeg kon de voorsprong niet lang vasthouden en zag in de 7de minuut een kopbal van Dante Vanzeir in doel verdwijnen.

Hoewel de mannen van Felice Mazzù de wedstrijd domineerden met 13 schoten op doel, konden ze de 3 punten niet meer naar huis nemen. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel.  

RFC Seraing – KVC Westerlo: 0-2

De derde speeldag in de 1B Pro League werd afgesloten door RFC Seraing en KVC Westerlo. De Kemphanen konden sinds de start van het seizoen nog geen enkele keer scoren. Leider RFC Seraing had minder moeite met scoren en vond in de afgelopen 2 wedstrijden maar liefst 8 keer de weg naar doel.

De thuisploeg had een overwicht in balbezit (62,5% tegen 37,5%), maar beide ploegen zorgden voor evenveel doelgevaar. De ploegen gingen met een gelijkstand de rust in. In de 2de helft brak Van Eenoo op aangeven van Christian Brüls de ban en scoorde zo het eerste doelpunt van het seizoen voor KVC Westerlo. In de 82ste  minuut zette Igor Vetokele de definitieve eindstand op het scorebord (0-2).

Gerelateerde artikels