Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 8

Ook in de 1B Pro League worden de wedstrijden zonder publiek gespeeld. Op vrijdag openden KMSK Deinze en KVC Westerlo de 8ste speeldag van het seizoen. De ploegen geraakten in Deinze niet verder dan een gelijkspel. Zondag ontving Royale Union Saint-Gilloise Club NXT in eigen huis. De mannen van Mazzu waren te sterk en wonnen de wedstrijd met 6-0. De 8ste speeldag werd afgesloten door RFC Seraing en Lommel SK. De huidige leider won met het kleinste verschil van de Limburgers en blijft zo alleen aan de leiding.

De wedstrijd RWDM – Lierse K. wordt uitgesteld naar een verder te bepalen datum.

Vrijdag 23 oktober

KMSK Deinze – KVC Westerlo: 2-2

De eerste wedstrijd van de 8ste speeldag werd in het Burgemeester Van De Wielestadion gespeeld. KMSK Deinze moest het voor de eerste keer sinds hun aantreden in de 1B Pro League opnemen tegen KVC Westerlo. De Deinzenaars bleven sinds speeldag 3 ongeslagen en wilden ook tegen de Kemphanen deze reeks verder zetten. KVC Westerlo kwam op speeldag 7 voor het eerst sinds speeldag 4 terug in actie en wou na het gelijkspel op Lommel nog eens de 3 punten pakken.

De score werd geopend door Mertens. In de 18de minuut kreeg hij de voorzet van Vansteenkiste in doel. De uitploeg ging met een 1-0 achterstand de rust in. Na de rust kwamen de Kemphanen opzetten en in de 47ste minuut kwamen ze via Perdichizzi terug op gelijke hoogte. Een kwartier voor affluiten bediende Brüls Vetokele met een heerlijke assist. De spits twijfelde niet en zette de 1-2 op het bord. De vreugde was van korte duur. Met een afgemeten voorzet van De Looze kopte Mertens zijn 2de treffer van de avond buiten het bereik van Berke.

Zondag 25 oktober

Royale Union Saint-Gilloise – Club NXT: 6-0

De eerste wedstrijd op zondag was het duel tussen RUSG en Club NXT. Union dat in eigen huis ongeslagen is begon met vertrouwen aan de wedstrijd. Voor de youngsters van De Mil is het nog steeds wachten op de 1ste overwinning van het seizoen.

Na 5 minuten voetballen was het al prijs. Vanzeir onderschepte de kopbal van Fuakala en trapte de bal voorbij Shinton. Het 2de doelpunt van de wedstrijd kwam er na 37 minuten spelen. Undav tikte de bal van Sigurðarsonin de winkelhaak: 2-0. Na de rust kon Club NXT nooit echt dreigen. De thuisploeg verdriedubbelde de score en won de wedstrijd met 6-0. Vanzeir scoorde 3 keer en maakt daarmee zijn eerste hat-trick van het seizoen.

Opvallend: Club NXT kon 1 keer dreigen, maar slaagde er niet in om de kans af te werken. RUSG zorgde 11 keer voor doelgevaar en werkte daarvan 6 kansen af.  

 

RFC Seraing – Lommel SK: 1-0

De laatste wedstrijd van de 8ste speeldag was het duel tussen RFC Seraing en Lommel SK. Les Métallos zijn aan een sterke reeks bezig en verloren niet meer sinds speeldag 4. Voor Lommel SK gingen de afgelopen wedstrijden iets moeizamer. Zij wonnen voor het laatst op speeldag 4 en zijn sindsdien op zoek naar de volgende overwinning.

Net na het halfuur zorgde Lahssaini voor het openingsdoelpunt van de wedstrijd. De middenvelder was goed gevolgd op een afgeweken bal en had de 1-0 maar voorbij Švedkauskas te tikken. Net voor de rust had Mikautadze de kans om de score te verdubbelen vanop de stip, maar hij trapte de bal hoog over doel.

Hoewel de uitploeg meerdere kansen creëerde, was het de thuisploeg die de 3 punten pakte. Lommel SK kon 7 keer voor doelgevaar zorgen, maar was niet efficiënt in het afwerken van hun kansen.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels