Nabeschouwing 1B Pro League: speeldag 9

Vrijdagavond werd de 9de speeldag op het Lisp geopend. Voor de 2de keer dit seizoen troffen Lierse K. en Lommel SK elkaar. Zaterdag stond de topper tussen KVC Westerlo en Royale Union Saint-Gilloise op het programma. De mannen van Mazzu waren te sterk en wonnen de wedstrijd met 1-4 op het veld van Westerlo. De 9de speeldag werd afgesloten door Club NXT en RWDM op Daknam.

Vrijdag 30 oktober

Lierse K. – Lommel SK: 1-3

De eerste wedstrijd van de 9de speeldag werd op het Lisp gespeeld. Voor de 2de keer dit seizoen stonden Lierse K. en Lommel SK tegenover elkaar. Geel-zwart kon sinds speeldag 4 niet meer winnen en wilde tegen Lommel SK een einde maken aan deze reeks. Ook de ploeg uit Limburg pakte sinds de 4e speeldag  geen driepunter meer. 

Met een lange run die begonnen was op de eigen helft, gaf Van Genechten de bal met een tikje opzij aan een vrijstaande Placca. Hij twijfelde niet en opende met zijn eerste treffer in het shirt van Lierse K. de score. Het antwoord van Lommel SK. kwam er net voor de rust via Ugalde. De Costa Ricaan stond goed gepositioneerd om een afvallende bal voorbij de doelman te werken.

Na de rust waren het vooral de bezoekers die kwamen opzetten. In de 53ste minuut trapte een goed ingelopen Moreno geel-zwart op voorsprong. 4 minuten later zette Zaroury met een dribbel en doelpunt de eindscore vast. Lommel SK pakte voor het eerst sinds speeldag 4 de drie punten en sluit zo hun mindere reeks af.

© PDV

Zaterdag 31 oktober

KVC Westerlo – Royale Union Saint-Gilloise: 1-4

Met een zegereeks van 3 overwinningen op een rij trokken de mannen van Mazzu zaterdag naar Limburg. KVC Westerlo, dat sinds de start van het seizoen nog niet verloren had, kon sinds hun wederoptreden nog niet winnen.

De match was nog maar pas op gang getrapt of de 1-0 hing al tegen de touwen. Na 10 seconden kopte  Çiçek op aangeven van Dierckx het openingsdoelpunt in doel. Royale Union Saint-Gilloise zag dit niet met lede ogen aan en keerde het tij binnen de 10 minuten. Na 2 doelpunten van Nielsen en eentje van Vanzeir ging RUSG met een 1-3 voorsprong de rust in. Kort na de rust was het alweer prijs. Vanzeir trapte van dichtbij zijn 9de doelpunt van het seizoen binnen. Door de winst op het veld van Westerlo stijgt RUSG naar de 1ste plaats van het klassement.

© PCR

Zondag 1 november

Club NXT – RWDM: 0-2

De laatste wedstrijd van de 9de speeldag werd op Daknam gespeeld. Voor de 2de keer dit seizoen stonden Club NXT en RWDM tegenover elkaar. In hun eerste onderlinge confrontatie was het RWDM die thuis met 2-0 won van de youngsters uit Brugge

In een wedstrijd met veel middelveldspel ging het lang gelijk op. De ploegen waren ongeveer even vaak aan de bal, maar de uitploeg zorgde voor meer doelgevaar. In de 51ste minuut werkte Hautekiet ongelukkig de voorzet van Nangis voorbij zijn eigen doelman en zette  de 0-1 op het scorebord. Club NXT probeerde nog een antwoord te bieden en terug in de wedstrijd te komen, maar ze waren niet opgewassen tegen RWDM. In de 92ste minuut zette Rommens een penalty om en stelde zo de 3de overwinning van zijn ploeg veilig.

© Mathieu GOLINVAUX

Gerelateerde artikels