Nabeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 3

© NVE

Op vrijdagavond openden KV Kortrijk en KAS Eupen de derde speeldag van onze competitie. Met Antwerp FC tegen KAA Gent en Standard de Liège tegen KRC Genk stonden meteen enkele topaffiches op het programma, afsluiten deden we op Stayen met STVV tegen KV Oostende. Lees hier de nabeschouwing van alle JPL-wedstrijden van het afgelopen weekend. KV Oostende en RSC Anderlecht trappen komende vrijdag de vierde speeldag op gang in de DIAZ Arena.

Vrijdag 21 augustus

KV Kortrijk – KAS Eupen: 0-0

KV Kortrijk en KAS Eupen bleven steken op een gelijkspel. De Panda’s creëerden vaker doelgevaar dan de Kerels. KAS Eupen nam doelman Jakubech 6 keer onder vuur, KV Kortrijk kon De Wolf slechts 1 keer tot een redding dwingen. Eric Ocansey toonde zich de meeste bedrijvige speler van de match. Hij won 14 van de 21 persoonlijke duels.  

© NVE

Zaterdag 22 augustus

Zulte Waregem – Waasland-Beveren: 4-1

De eerste driepunter voor SV Zulte Waregem van het seizoen is een feit. De manschappen van Franky Dury wonnen afgelopen weekend overtuigend op het veld van Waasland-Beveren. Essevee nam de doelman 9 keer onder vuur en scoorde hieruit 4 keer. Bruno mocht 2 doelpunten op zijn naam schrijven. De Waaslanders konden uit 2 schoten op doel 1 keer scoren.

Opvallend: de laatste tien JPL-wedstrijden tegen Waasland-Beveren bleef SV Zulte Waregem ongeslagen. De laatste overwinning van Essevee dateert van februari 2020, nota bene tegen Waasland-Beveren. Toen wonnen ze met 5-0.

KV Mechelen – Cercle Brugge: 2-3

KV Mechelen had het vaakst de bal. Met een overwicht in balbezit van 65%, konden ze de drie punten toch niet thuis houden. Hun tegenstander, Cercle Brugge, was efficiënt voor doel, uit 4 doelpogingen, scoorden ze  3 keer. De thuisploeg kon uit 8 schoten op doel 2 keer de netten laten trillen.

Opvallend: Cercle Brugge won 3 van haar laatste 5 uitwedstrijden.

OH Leuven – Sporting Charleroi: 1-3

Het balbezit tussen beide ploegen was in evenwicht (49,3% tegenover 50,7%). De Carolo’s konden 5 keer op doel trappen en scoorden hieruit 3 keer. OH Leuven toonde zich met 2 schoten op doel minder gevaarlijk. De Carolo’s namen de drie punten mee naar huis en pakten zo 9 op 9.

Opvallend: voor het eerst sinds augustus 2017, won Sporting Charleroi 5 opeenvolgende wedstrijden in de reguliere competitie.

Royal Antwerp FC – KAA Gent: 1-0

Lazslo Bölöni keerde voor de eerste wedstrijd met zijn nieuwe ploeg, terug naar zijn vorige werkgever.  Op de Bosuil toonden de Buffalo’s zich sterker dan de thuisploeg, maar ze konden de drie punten niet meenemen naar de Ghelamco Arena. KAA Gent was het vaakst aan de bal (43,9% tegenover 56,1%) en dwong doelman Butez vaker tot een redding (5 doelpogingen).

© NVE

Zondag 23 augustus

Standard de Liège – KRC Genk: 0-0

Veel middenveldspel en amper kansen zorgden ervoor dat de eerste topaffiche van het seizoen eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Opvallend: Standard de Liège bleef in de laatste 4 ontmoetingen met KRC Genk ongeslagen. Avenatti raakte tijdens de match slechts 10 keer de bal. Oularé verving hem in de 70ste minuut en raakte in de resterende tijd even veel keer de bal als Avenatti.

Club Brugge – K. Beerschot V.A.: 0-1

Leider K. Beerschot V.A. ging zaterdag op bezoek bij de regerende landskampioen. Blauw-zwart toonde zich het meest balvast met een overwicht in balbezit van 61,8%, maar scoren lukte niet. Nochtans creëerde de thuisploeg vaker doelgevaar (9 schoten op doel), maar het ontbrak hen aan efficiëntie.

Opvallend: K. Beerschot V.A. kon voor het eerst in tien jaar winnen van Club Brugge. Rafael Holzhauser scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in het Jan Breydelstadion en is zo betrokken bij de laatste 5 doelpunten van Beerschot.

RSC Anderlecht – Royal Excel Mouscron: 1-1

RSC Anderlecht leek voor het eerst onder haar nieuwe trainer Vincent Kompany de drie punten in het Lotto Park te houden, maar Gnohéré kopte diep in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen. De thuisploeg toonde zich doorheen de wedstrijd nochtans de meerdere van Excel Mouscron. Met 73,2% van het balbezit had RSC Anderlecht meer overwicht dan ‘Les Hurlus’, maar toch bleven ze steken op een gelijkspel.

Opvallend: in de laatste vier onderlinge duels, kon RSC Anderlecht slechts 1 keer winnen van Royal Excel Mouscron. 

© Sebastien Smets

Maandag 24 augustus

STVV – KV Oostende: 0-0

De derde speeldag werd afgesloten door STVV en KV Oostende. STVV had het overwicht in balbezit met 53,3% op KV Oostende, maar kon dit niet doordrukken naar winst. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van doelgevaar. KV Oostende kon het doelman Steppe 2 keer moeilijk maken , STVV dwong Hubert tot slechts 1 redding. Ari Skúlason had de kans om de Kustboys hun eerste overwinning van het seizoen te bezorgen, maar hij trapte de strafschop tegen de paal. De laatste match van de derde speeldag eindigde op een gelijkspel.

Opvallend: KV Oostende kon voor het eerst na 12 opeenvolgende nederlagen in een uitwedstrijd, toch een punt sprokkelen.

© Bolcina/Photo News