Nabeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 4

© Photo News

Vrijdagavond openden KV Oostende en RSC Anderlecht de vierde speeldag in de DIAZ Arena. Op zondag stonden enkele topaffiches op het programma. Club Brugge ging op bezoek bij KRC Genk en Sporting Charleroi ontving thuis Royal Antwerp FC. Lees hier de nabeschouwing van de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Komend weekend zal er wegens de interlandbreak geen competitievoetbal zijn.

© PDV

Vrijdag 28/08

KV Oostende – RSC Anderlecht: 2-2

KV Oostende liep uit tot een 2-0 voorsprong, maar net voor de rust zorgde Trebel met een heerlijke volley in de bovenhoek voor de aansluitingstreffer. Na de rust kwamen de bezoekers scherper voor de dag en kon Tau de gelijkmaker voorbij doelman Hubert tikken.

Beide ploegen zorgden elk voor even veel doelgevaar. Zowel Van Crombrugge als Hubert werden 5 keer onder vuur genomen. Jérémy Doku zorgde met 11 succesvolle dribbels voor de creatieve input. Zo is hij sinds El Ghanassy in 2017 de eerste speler met minimum 10 dribbels in 1 match.

Opvallend: voor het eerst sinds november 2016 eindigde een JPL-wedstrijd tussen KVO en RSCA op een gelijkspel.  

© Photo: DH

Zaterdag 29/08

KAS Eupen – STVV: 1-1

De Panda’s kregen op de 4de speeldag de Kanaries op bezoek. De thuisploeg moest al vroeg in de eerste helft met 10 man verder na een rode kaart voor Heris. De uitploeg was met 72,9% balbezit de meerdere van KAS Eupen; Toch kon STVV pas in de 85ste minuut voor de gelijkmaker zorgen.

Opvallend: Buatu leverde 110 succesvolle passen af. Daarmee is hij de eerste speler met 100 of meer aangekomen passen voor STVV sinds de promotie naar de JPL in 2015.

Cercle Brugge – KV Kortrijk: 0-1

Het balbezit tussen beide ploegen was ongeveer in evenwicht (47% tegenover 53%). Een wedstrijd met vooral middenveldspel en weinig uitgespeelde kansen. Het team van coach Vanderhaeghe kon 2 keer voor doelgevaar zorgen en scoorde hieruit 1 keer. Daarmee wint KVK voor de tweede keer dit seizoen en klimmen ze zo op tot de 4de plaats van het klassement. 

Opvallend: KV Kortrijk kon in de laatste 23 wedstrijden tegen Cercle Brugge telkens scoren. De laatste keer dat Cercle Brugge de onderlinge match met een clean sheet kon eindigen, dateert van april 1992.

Waasland-Beveren – OH Leuven: 1-3

Waasland-Beveren was het vaakst aan de bal. Toch konden de Waaslanders met een overwicht in balbezit van 63,1% de 3 punten niet op de Freethiel houden. Ondanks het overwicht, nam OH Leuven doelman Pirard 7 keer onder vuur en scoorde hieruit 3 keer. Mercier mocht 2 doelpunten op zijn naam schrijven.

OH Leuven heeft zo de eerste driepunter van het seizoen te pakken.

Royal Excel Mouscron – Zulte Waregem: 0-1

Beide ploegen hielden de wedstrijd lang in evenwicht met een balbezit van 50,3% voor de thuisploeg en 49,7% voor de uitploeg. Seck bracht Essevee in de 73ste minuut op voorsprong en bezorgde zijn ploeg zo de drie punten. De mannen van Franky Dury gingen efficiënt om met hun 2 schoten op doel. Doelman Bansen kon voor het eerst dit seizoen de 0 houden en mag dus 1 clean sheet achter zijn naam schrijven.

Opvallend: de spelers van Royal Excel Mouscron liepen 7 keer buitenspel.

© PDV

Zondag 30 augustus

KRC Genk – Club Brugge: 1-2

KRC Genk kreeg afgelopen zondag Club Brugge op bezoek en ging op zoek naar de eerste thuiswinst van het seizoen.

Hoewel het balbezit tussen beide ploegen in evenwicht was, zorgden de Bruggelingen voor meer doelgevaar. Zij namen Vukovic 6 keer onder vuur en scoorden 2 keer. KRC Genk creëerde 2 kansen, maar kon de bal maar 1 keer tegen de touwen trappen.

Opvallend: voor het eerst sinds 17 februari 2018 (ook tegen KRC Genk) kreeg Club Brugge 2 strafschoppen tegen in 1 match.

K. Beerschot V.A. – Standard de Liège: 0-3

Met een 9 op 9 ontving K. Beerschot V.A. de Rouches op het Kiel. De mannen van Losada hadden een overwicht in balbezit van 54,6%, maar zorgden voor minder doelgevaar dan de bezoekende ploeg. Uit 5 schoten op doel kon K. Beerschot V.A. geen enkele keer scoren; de Rouches trapten 8 keer op doel en scoorden 3 doelpunten.

Sporting Charleroi – Royal Antwerp FC: 2-0

Net als K. Beerschot V.A., behaalde Sporting Charleroi 9 op 9. Royal Antwerp FC begon minder goed aan het seizoen en kon nog maar 1 keer winnen. Het balbezit was in evenwicht (49,9% tegenover 50,1%), maar de Zebra’s creëerden meer doelgevaar. Ze namen doelman Butez 8 keer onder vuur waaruit Nicholson 2 maal tot scoren kwam. The Great Old dwong Penneteau tot 2 reddingen, maar scoren lukte niet. Het is al de derde clean sheet voor de Franse doelman.

Opvallend: Sporting Charleroi kon de 6 laatste matchen in de Jupiler Pro League winnen. Hiermee evenaren ze hun langste zegereeks van maart-mei 2005.

KAA Gent – KV Mechelen: 1-0

KAA Gent en KV Mechelen sloten de 4de speeldag af. De Buffalo’s begonnen slecht aan het nieuwe seizoen en konden nog geen punten pakken. Bij de Gentenaars zat Bölöni voor de tweede keer op de bank als hoofdcoach. 

Hoewel beide ploegen elkaar qua balbezit in evenwicht hielden (49,8% tegenover 50,2%), zorgde KAA Gent voor meer doelgevaar. De Buffalo’s creëerden 7 kansen, tegenover 3 voor de bezoekers. Niangbo bracht de thuisploeg in de 1ste helft op voorsprong en bezorgde zo de Buffalo’s hun eerste overwinning van het seizoen.

Opvallend: doelman Roef hield voor het eerst sinds 15 december 2018 terug de 0.

Gerelateerde artikels