Nabeschouwing Matchday 23

Met nog 11 speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League breekt money time stilaan aan, zowel in de strijd voor de plekjes in de Play-offs als in de strijd voor het behoud. Op de 23e speeldag deed vooral de top vier goede zaakjes, maar ook rode lantaarn K. Beerschot VA leeft opnieuw op hoop. Een overzicht.

KV Oostende en Royal Antwerp FC trapten vrijdagavond het voetbalweekend op gang aan de kust. Het openingsduel van speeldag 23 ging goed op en neer, maar finaal trokken de bezoekers aan het langste eind. De Great Old wiste in de tweede helft een 1-0 achterstand uit en won uiteindelijk met 1-2. Michael Frey stond opnieuw aan het kanon en komt in de topschuttersstand op gelijk hoogte van Deniz Undav.

Zaterdag waren alle ogen gericht op Sporting Charleroi en KAA Gent, maar de aantrekkelijke affiche leverde geen doelpunten op (0-0). Ook KV Kortrijk deelde de punten tegen KAS Eupen (1-1). STVV legde op het eigen kunstgrasveld RFC Seraing over de knie met 3-1. Daar profiteerde K. Beerschot VA optimaal van door OH Leuven te kloppen (3-1). De rode lantaarn schrijft na zes opeenvolgende nederlagen nog eens een driepunter bij. De achterstand op RFC Seraing bedraagt nog 5 punten. 

© JBO

Het zwaartepunt van de 23e speeldag lag op zondag. Club Brugge liet een steekje vallen op het veld van Standard de Liège. Ondanks twee treffers van Bas Dost kwam de landskampioen op Sclessin niet verder dan 2-2. De teruggekeerde Renaud Emond scoorde een belangrijk doelpunt voor de Rouches. Royale Union Saint-Gilloise maakte uitstekend gebruik van de Brugse uitschuiver, want versloeg KRC Genk met 2-1. In een spectaculair slot stelde Dante Vanzeir vanaf de penaltystip de zege veilig.

Ook RSC Anderlecht deed een gouden zaak met het oog op de Champions’ Play-offs. Een doelpunt van Joshua Zirkzee maakte het verschil op het veld van KV Mechelen (0-1). De Brusselaars bezetten de vierde plek en vergroten hun voorsprong op KAA Gent en Sporting Charleroi tot 6 punten. De top vier slaat een eerste kloofje met de rest.

Cercle Brugge sloot de speeldag af met een 3-1 thuiszege tegen Zulte Waregem. Sinds de aanstelling van trainer Dominik Thalhammer pakte het team 18 op 21. Enkel Royale Union Saint-Gilloise doet beter (19 op 21). De Bruggelingen zijn daardoor helemaal weg uit de gevarenzone en bonken zelfs op de deur van de top acht.

© DHA

Gerelateerde artikels