Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 17

Royal Antwerp FC, KV Kortrijk, KAS Eupen of toch gewoon K. Beerschot V.A.? Deze ploegen waren nog steeds in de running voor de achtste plaats. De zeventiende en laatste speeldag van de Proximus ePro League bracht dus uitsluitsel over het laatste ePlay-offticket.

Alexandre Zimet van Royal Antwerp FC kreeg als eerste de kans om zijn 3 concurrenten onder druk te zetten. Daarvoor moest hij wel langs Lars Depoorter van Cercle Brugge, die niets meer te verliezen had. Dat vrije gevoel gaf Lars vleugels. De Bruggeling controleerde de wedstrijd en won zuinig met 0-1. Een ontgoochelde Zimet zag zo alle kansen op een kwartfinale in rook opgaan.

Van alle spelers die nog hoop koesterden op een plek in de kwartfinale had Manse Bogaerts (KV Kortrijk) de moeilijkste opdracht. De e-player van de kerels nam het op tegen Zakaria Bentato (RSC Anderlecht), de nummer 7 in de stand. Lang leken beide heren op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar in de 85e minuut trok Divock Origi Paars-Wit dan toch nog over de streep. Na Alexandre Zimet was ook Manse uitgeteld in de race naar de ePlay-offs.

Uliks Polloshka van KAS Eupen kon optimaal profiteren van de uitschuivers van zijn twee voorgangers. Daarvoor moest hij niet eens aan de bak komen. Na een toegekende forfait aan Bryan Moeyaert van KV Oostende kreeg Uliks automatisch de 3 punten en een bijhorende achtste plaats.

Na de ontwikkelingen in de drie voorgaande wedstrijden gierden de zenuwen ongetwijfeld door de keel van Rune Gaudaen. De e-player van K. Beerschot V.A. had aan een overwinning genoeg tegen Thomas Vidic (Royale Union Saint-Gilloise) en die leek er ook te komen. Op het uur verbaasde Rune vriend en vijand door in een korte tijdspanne op een 1-3 voorsprong te komen. 

Het moeilijkste leek gedaan, maar toch liep het nog fout. Vidic stond op uit de doden en keerde de situatie helemaal om (4-3). Een dramatisch einde voor Rune, die dus net naast het laatste ticket voor de kwartfinales greep.

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 17e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels