Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 13

Op speeldag 13 stonden enkele boeiende duels tussen e-players uit de linkerkolom op het programma. Het was reikhalzend uitkijken naar de invloed die deze wedstrijden zouden hebben op de top 8.

RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC moesten als eerste aan de bak afgelopen woensdag. Alexandre Zimet, e-player van The Great Old, behaalde zijn mooiste overwinning van het seizoen. Hij domineerde 90 minuten lang en kon na twee klasseflitsen van Divock Origi juichen. Zakaria Bentato blijft ondanks het verlies virtueel geplaatst voor de ePlay-offs. 

Na Royal Antwerp FC kwamen de buren van K. Beerschot V.A. in actie. Rune Gaudaen kreeg met Keanu Newa een zware klant tegenover zich. In een heel open wedstrijd trok de bezoeker aan het langste eind met een 2-3 overwinning. In de stand blijft Newa tweede, terwijl Gaudaen door het verlies Alexandre Zimet op gelijke hoogte ziet komen.

In Limburg waren alle ogen dan weer gericht op KRC Genk – STVV. Gilles Bernard, die al enkele weken de fiere leider van de Proximus ePro League is, liet zich niet verrassen door Jason De Villers. Hij controleerde de Limburgse derby en won vlot met 2-0.

Ook in West-Vlaanderen werden twee streekduels gespeeld. Bryan Moeyaert (KV Oostende) en Nicolas Goemaere (Club Brugge) hielden het op een 1-1 gelijkspel. Ook Cercle Brugge – KV Kortrijk leverde geen winnaar op. Zowel Lars Depoorter als Manse Bogaerts kwamen niet tot scoren in een kansarm duel.

Na twee matige draws was het uitkijken naar wat spektakel. Uliks Polloshka van KAS Eupen voelde zich daarvoor duidelijk geroepen. Hij zette één van de meest verrassende prestaties van dit seizoen neer door Renzo Oemrawsingh (SV Zulte Waregem) te verslaan met 0-4. 

Ook Miran Salim van KV Mechelen trok nadien met 3-2 nog aan het langste eind tegen Florian Vandamme, de e-player van Sporting Charleroi.

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 13e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten