Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 16

De reguliere competitie van de Proximus ePro League bereikt stilaan haar kookpunt. Woensdag stond de voorlaatste speeldag op het programma en de strijd om de top 8 plaatsen is nog lang niet gestreden.

Speeldag 16 opende met de topper tussen Standard de Liège en SV Zulte Waregem. De wedstrijd brak al snel open. Een vroeg doelpunt van Quinten Vande Wattyne, e-player van de Rouches, werd uitgewist door Renzo Oemrawsingh. Toch was het de namiddag van Quinten. In de tweede helft trok hij de partij volledig naar zich toe en won uiteindelijk met 3-1.

Nadien was het de beurt aan Manse Bogaert van KV Kortrijk en Alexandre Zimet van Royal Antwerp FC. Beide e-players, die nog hoop koesteren op een plek in de top 8, schoten niet veel op met een 2-2 gelijkspel. 

Rond het Brugse waren alle ogen dan weer gericht op de stadsderby tussen Cercle en Club. Rudi Ekmen, de speler van Blauw-Zwart, liet geen steek vallen en behaalde een comfortabele 1-3 overwinning. Verder bleef ook Uliks Polloshka van KAS Eupen foutloos tegen STVV (1-2). 

De verrassing van de speeldag speelde zich af in de buurt van Het Kiel. Daar versloeg Rune Gaudaen (K. Beerschot V.A.) de finalist van vorig jaar Zakaria Benato (RSC Anderlecht). Zakaria raakte niet in zijn spel en daar kon Rune van profiteren. Na de 2-0 overwinning klimt de Antwerpenaar naar een 8e plaats, die uitzicht geeft op de ePlay-offs.

Ten slotte vochten Royale Union Saint-Gilloise en KAA Gent nog een aantrekkelijk duel uit. Thomas Vidic en Keanu Newa staan beiden in de top 8.

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 16e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels