Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 8

Afgelopen woensdag werd de 8e speeldag van de Proximus ePro League afgewerkt. Enkele spelers uit de top 8 stonden tegenover elkaar!

Gilles Bernard (KRC Genk) en Quinten Vande Wattyne (Standard de Liège) openden de speeldag. Gilles, de leider van de Proximus ePro League, zette de wedstrijd al snel naar zijn hand. Na 50 speelminuten stond de comfortabele 3-0 voorsprong al op het scorebord. Quinten drong nog even aan met een doelpunt van Openda, maar in het slot van de partij nam Gilles alle twijfels weg door de 4-1 eindstand binnen te prikken. 

Vervolgens keken Ward Goethaert van OH Leuven en Lars Depoorter van Cercle Brugge elkaar in de ogen. In een spannend duel leek Ward lange tijd op weg naar een overwinning, maar 3 minuten voor tijd liet hij deze nog uit handen glippen. Met het 1-1 gelijkspel schieten beide spelers niet veel op.  

Even later stond Club Brugge – Sporting Charleroi op de planning. Net als het openingsduel van speeldag 8 eindigde die partij in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Rudi Ekman, de e-player van Club Brugge, houdt zo zijn tweede plaats in de ranking vast.  

De interessante duels bleven zich nadien snel opvolgen. Renzo Oemrawsingh (SV Zulte Waregem) en Zakaria Bentato (RSC Anderlecht) verwenden de neutrale toeschouwer met knappe acties en fraaie doelpunten. Uiteindelijk trok Renzo aan het langste eind: 3-2.  

Goed nieuws was er ook voor Miran Salim, want die knoopte na zeven opeenvolgende verliespartijen aan met zijn debuutzege dit seizoen. De speler van KV Mechelen legde Bryan Moeyaert van KV Oostende over de knie (3-0) en veegt eindelijk de nul van de tabellen. 

RFC Seraing en Royal Antwerp FC sloten de speeldag af. In een gesloten wedstrijd wist Alexander Zimet nog voor rust het verschil te maken. Met een 1-2 winst klimt de Antwerpse e-player naar een 12e plek. 

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 8e speeldag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels