Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 9

Deze week stond de 9e speeldag van de Proximus ePro League op de planning. De e-players stonden op scherp en er vielen enkele spectaculaire uitslagen te bespeuren!

Net als in de Jupiler Pro League stond afgelopen speeldag de derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem op het programma. In tegenstelling tot de wedstrijd uit 1A waren het de bezoekers die konden zegevieren. Renzo Oemrawsingh van Essevee was sterker dan thuisspeler Manse Bogaerts. Hij won met het kleinste verschil (0-1). 

Na de West-Vlaamse opener stonden Uliks Polloshka (KAS Eupen) en Rudi Ekman (Club Brugge) tegenover elkaar. De e-player van Blauw-Zwart draait een goed seizoen en won ook nu weer overtuigend met 0-4. Rudi blijft tweede in de competitiestand terwijl Uliks vrede moet nemen met een plaats in de rechterkolom.  

Met Royal Antwerp FC – KV Mechelen werd nadien een nieuw streekduel uitgevochten. Alexander Zimet (Royal Antwerp FC) rekende op indrukwekkende wijze af met Miran Salim van KV Mechelen. De e-player van de The Great Old boekte een 7-0 overwinning en heeft zo de ruimste zege van het seizoen te pakken.  

Speeldag 9 was spectaculair gestart en dan moest de absolute topper nog worden afgetrapt. Leider Gilles Bernard van KRC Genk keek Zakaria Bentato van RSC Anderlecht in de ogen. Beide e-players waren aan elkaar gewaagd en konden geen afstand van elkaar nemen. Een bilijk 1-1 gelijkspel was het logische gevolg. Gilles blijft leider en ook Zakaria behoudt zijn plaats in de top 8. 

Daarna volgden overwinningen voor Lars Depoorter (Cercle Brugge), Ward Goethaert (OH Leuven) en Thomas Vidic (Royale Union Saint-Gilloise). Keanu Newa van KAA Gent en Kevin Lenglet (RFC Seraing) hielden het op een 1-1 gelijkspel. 

KV Oostende en Standard de Liège sloten de speeldag af. Quinten Van de Wattyne trok de wedstrijd al in de eerste helft naar zich toe en leidde aan de rust met 0-2. Nadien kwam Bryan Moeyaert even opzetten, maar Quinten won al bij al comfortabel met 1-3. 

Bekijk hieronder de volledige wedstrijden van de 9e speeldag: 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten