Nabeschouwing speeldag 24

© NVE

Alleen Cercle Brugge, Standard de Liège en RFC Seraing mogen zich de winnaars van het midweekvoetbal noemen. Vijf andere wedstrijden van de 24e speeldag eindigden op een gelijkspel. In de degradatiestrijd deelde RFC Seraing een uppercut uit aan K. Beerschot VA.

De wedstrijden van dinsdag, woensdag en donderdag leverden heel wat gelijke spelen op. In het openingsduel van speeldag 24 hoopte Antwerp tegen STVV zijn derde zege op rij te boeken. Balikwisha zette de Great Old op rozen, maar na de pauze kwamen de Kanaries langszij (1-1). Diezelfde score stond ook op het bord na Sporting Charleroi – KV Kortrijk en KAA Gent – KV Oostende.

KAS Eupen en Standard wilden woensdag am Kehrweg een einde maken aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder zege. De thuisploeg – met 5 punten op 30 de ploeg die het slechtst presteert – speelde verdienstelijk, maar bleef met lege handen achter. De teruggekeerde Emond zette Standard met zijn tweede treffer in evenveel matchen op weg naar 0-2 winst. Zulte Waregem en OH Leuven profiteerden niet, want deelden ook de punten.

© Orange Pictures

De midweekspeeldag was de Luikse teams goed gezind, want ook RFC Seraing deed uitstekende zaakjes om de rechtstreekse degradatie te ontwijken. In de kelderkraker tegen rode lantaarn Beerschot – dat afgelopen weekend vertrouwen had getankt door OH Leuven te verslaan – wonnen les Métallos voor het eerst in acht competitiewedstrijden (2-1). Een belangrijke zege, want RFC Seraing zet Beerschot op een achterstand van 10 punten.

RSC Anderlecht – Cercle Brugge beloofde een interessante pot voetbal te worden tussen twee ploegen in vorm. Na een vroege rode kaart voor Hoedt mocht Paars-Wit zijn tactisch plan snel in de prullenmand gooien. De Brugse bezoekers buitten het numerieke overtal na de rust uit en smeerde RSC Anderlecht een eerste nederlaag in 10 matchen aan. Cercle Brugge sluipt dankzij een geweldige reeks (24 op 27) de top 8 binnen.

© Orange Pictures

Voor de topper van de 24e speeldag was het wachten tot donderdagavond met een clash tussen Royale Union Saint-Gilloise en Club Brugge. De regerende kampioen had in het Jan Breydelstadion een taaie klant aan de Brusselaars. Een spannende topper eindigde wel zonder doelpunten (0-0) en daar mocht vooral Club Brugge tevreden zijn. Dankzij enkele puike reddingen van Simon Mignolet blijft de kloof tussen beide teams 9 punten.

De match tussen KRC Genk en KV Mechelen werd uitgesteld naar woensdag 16 februari op basis van het Covid-protocol.