Nabeschouwing speeldag 26

© GVG

Royale Union Saint-Gilloise mag zich opnieuw de winnaar van het voorbije voetbalweekend noemen. Na de winst op het veld van Royal Antwerp FC en het verlies van Club Brugge loopt de Brusselse competitieleider alweer 10 punten uit op de concurrenten. Achter de top drie woedt een hevige strijd om de play-offtickets.

Een sfeervol Bosuilstadion hielp de Great Old niet om te doen waarin KRC Genk, Club Brugge en RSC Anderlecht eerder ook niet in geslaagd waren, namelijk winnen van de fiere leider. In een duel onder topschutters won Denis Undav de krachtmeting van Michael Frey, want de Duitse spits zette Royale Union Saint-Gillose met twee treffers op rozen. Na de 0-2 winst zaterdagavond diepen trainer Felice Mazzu en co de kloof op eerste achtervolger Antwerp uit tot 10 punten.

Ook Club Brugge liet een steekje vallen. Nadat Blauw-Zwart in de midweekse bekermatch in de Ghelamco Arena op een diefje was gaan winnen van KAA Gent, namen de Buffalo’s zondag revanche in het Jan Breydelstadion. Een uitmuntende Tarik Tissoudali – een van de uitblinkers op de Africa Cup – bezorgde KAA Gent met een assist en een doelpunt een dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer van Charles De Ketelaere mocht niet meer baten. Club Brugge moet al 12 punten toestaan op leider Union.

Strijd voor play-offs

Achter dat drietal ontplooit zich een spannende strijd om de resterende tickets voor de play-offs. Sporting Charleroi wipte even over RSC Anderlecht na de zege tegen RFC Seraing (2-0), maar Paars-Wit claimde zijn vierde plek terug door vlotjes de maat te nemen van KAS Eupen (4-1). KV Mechelen (3-2 tegen K. Beerschot VA) en KRC Genk (2-0 tegen SV Zulte Waregem) profiteerden optimaal van puntenverlies van Cercle Brugge (1-1 tegen Standard de Liège) en KV Kortrijk (1-3 tegen STVV). Tot slot lijkt OH Leuven helemaal verlost van degradatiezorgen na een 1-3 overwinning in Oostende.

© VKA