Nabeschouwing speeldag 27

© PDV

Rode lantaarn K. Beerschot V.A. gaf afgelopen voetbalweekend opnieuw een teken van leven, leider Royale Union Saint-Gilloise staat na een zeldzame thuisnederlaag weer met de voeten op de grond en de strijd om de play-offtickets blijft spannend. Dat zijn de voornaamste conclusies na speeldag 27 in de Jupiler Pro League.

Tegen een zwalpend KV Kortrijk tekende zich opnieuw het doemscenario af voor K. Beerschot V.A.: al na 10 minuten stonden de Kerels op voorsprong. Maar de thuisploeg rechtte de rug en won nog met 2-1, mede dankzij de eerste seizoenstreffer van nieuwkomer Felipe Avenatti. Een droomdebuut voor trainer Greg Vanderidt in zijn vuurdoop op het hoogste niveau.

Omdat RFC Seraing vrijdagavond al met 0-1 verloor van R. Antwerp FC – na een ongelukkige owngoal in de slotminuten, verkleint de rode lantaarn de kloof tot 7 punten. K. Beerschot V.A. heeft bovendien nog een inhaalmatch tegen Standard achter de hand. De degradatiestrijd lijkt dus nog niet helemaal beslecht.

© Orange Pictures

Royale Union Saint-Gilloise weet opnieuw wat verliezen is. Na 8 overwinningen en 2 draws liep de fiere leider in de tang van STVV. In een sfeervol Dudenpark slaagden de Brusselaars er niet in het bolwerk van de Kanaries te ontwrichten. Een penaltytreffer van uitblinker Christian Brüls deed l’USG finaal de das om. R. Antwerp FC nadert opnieuw tot 7 punten. Ook Club Brugge (2-0 tegen Sporting Charleroi) en RSC Anderlecht (1-2 tegen SV Zulte Waregem) sluipen weer wat dichter op Royale Union Saint-Gilloise.

Achter dat viertal pakt alles goed samen. KAA Gent wipt na de zuinige overwinning in Eupen (0-1) over Sporting Charleroi naar de vierde plek. KV Mechelen (3-0 tegen KV Oostende) en KRC Genk (2-0 tegen Standard) blijven voorlopig op koers voor de Europe Play-offs. Terwijl Cercle Brugge en KV Kortrijk de rol lijken te lossen, staat OH Leuven er plots wel goed voor. De troepen van Marc Brys klopten Cercle Brugge met 3-2 en naderen na een knappe 9 op 9 tot op twee punten van KRC Genk – het nummer 8 in de stand.

Wie de samenvattingen van alle wedstrijden van de 27e speeldag wil bekijken, kan daarvoor terecht in onze videozone.

Gerelateerde artikels