Nabeschouwing speeldag 5 1B Pro League

Speeldag 5 van de 1B Pro League werd afgetrapt door RWDM en Waasland-Beveren. Op zaterdag trok Royal Excelsior Virton naar Royal Excel Mouscron en zondag stonden er 2 wedstrijden op het programma. KVC Westerlo ontving KMSK Deinze, Lommel SK en Lierse K. sloten ’s avonds de speeldag af.

Vrijdagavond openden RWDM en Waasland-Beveren de vijfde speeldag. Waasland-Beveren kwam via Davis op voorsprong, maar thuisploeg RWDM kwam al na 5 minuten terug op gelijke hoogte via Togui. Na de pauze bleef het lange tijd 1-1, maar in het slot trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe danzkij doelpunten van Faucher en Maderner.

Op zaterdag stond er met Royal Excel Mouscron - Royal Excelsior Virton een duel onderin de rangschikking op de planning. Virton kwam op het halfuur op voorsprong na een doelpunt van Sula, maar Lucas Ribeiro Costa maakte voor Mouscron nog voor rust gelijk. De score bleef op het bord en beide ploegen deelden de punten.

Zondag stonden er 2 wedstrijden op het programma. KVC Westerlo - KMSK Deinze eindigde op een 2-2 gelijkspel. Dierckx en Van Den Keybus wisten een 0-2 achterstand uit, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen de Deinezenaars. ’s Avonds sloten Lommel SK en Lierse K. de speeldag af. Lommel pakte de 3 punten na een 3-1 overwinning en komt zo naast Lierse in de rangschikking.

Gerelateerde artikels