Nederland zet gesprekken over BeNeLiga stop

De Nederlandse topclubs - Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse Arnhem en AZ Alkmaar - hebben woensdag beslist om de gesprekken over de BeneLiga stop te zetten. Er werd vastgesteld dat er op dit ogenblik onvoldoende draagvlak is voor een grensoverschrijdende competitie op poten te zetten.

In de afgelopen maanden was er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga volgens een ‘split season model’. Een Nederlands-Belgische delegatie had hierover begin maart een constructief onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin.

De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in. 

De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie, en wil in de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal opnieuw vooruit te helpen. Lorin Parys, die vrijdag 1 april aan zijn mandaat als nieuwe CEO begint, en zijn team willen de Belgische clubs in de komende tijd overtuigen dat hier een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal.

Gerelateerde artikels