Nieuwe speeldata: Uitstel 16de finales Croky Cup naar 9&10 januari 2021, speeldag 18 wordt vervroegd

Na overleg met Eleven Sports legde de kalendermanager deze namiddag de nieuwe speelmomenten voor speeldagen 17-20 (Jupiler Pro League) en speeldag 15 (1B) vast.

De Raad van Bestuur van de Pro League besloot, na eerder overleg met de amateurvleugels, om de 16de finales van de Croky Cup uit te stellen. De wedstrijden zullen plaatsvinden op 9 en 10 januari en niet op de voorziene data van 15 tot 17 december. De Pro League speelt hiermee in op de huidige context, waar door de beslissingen van het Overlegcomité trainingen voor amateurclubs voorlopig tot 13 december opgeschort zijn. De speelmomenten voor deze wedstrijden worden maandag 16 november vastgelegd.

De Pro League voert de mogelijkheid in om de wedstrijden van de 16de finales het thuisvoordeel te wijzigen indien de oorspronkelijke thuisclub niet beschikt over veldverwarming die noodzakelijk zou zijn indien de weersomstandigheden dit vereisen.

Tezelfdertijd wordt speeldag 18 van de Jupiler Pro League vervroegdvan 22 en 23 december naar 15 tot 17 december. De vrijgekomen midweek van 22 en 23 december wordt voorbehouden voor uitgestelde wedstrijden.

De zes uitgestelde wedstrijden uit de Jupiler Pro League kregen allemaal een nieuwe plaats toegewezen.

De drie resterende uitgestelde wedstrijden uit de 1B Pro League worden de komende interlandperiode ingehaald.

Voor mogelijk toekomstige uitgestelde wedstrijden uit de Pro League zal indien noodzakelijk ook gebruik gemaakt worden van 29 en 30 december en de periode tussen 5 en 14 januari.

Het uitstel van de 16de finales naar het weekend van 9 januari maakt dat de winterstop de facto met een week verkort wordt voor de teams uit de Jupiler Pro League. 

De wedstrijdmomenten voor speeldagen 21-23 (Jupiler Pro League) en speeldagen 16-17 (1B) worden bepaald na de loting voor de Croky Cup op 11 januari.

De wedstrijdmomenten voor speeldagen 24-28 (Jupiler Pro League) en speeldagen 18-21 (1B) worden bepaald na de loting voor de Croky Cup op 22 januari.

Gerelateerde artikels