Officiële aftrap samenwerking Pro League – Kazerne Dossin

Gisteren gaf de Pro League samen met Kazerne Dossin het startschot van de volgende fase van het antidiscriminatie- en antiracismeplan van de Pro League. In aanwezigheid van Vlaams Minister Bart Somers en het kabinet van federaal Minister Annelies Verlinden werd de samenwerking tussen Kazerne Dossin en de Pro League voorgesteld, een samenwerking die zich concretiseert in de uitwerking van 2 vormingstrajecten, één voor clubs en één individueel traject.

Voortaan zullen supporters die inbreuken plegen op bepalingen rond racisme en discriminatie in het stadion kunnen worden doorverwezen naar een specifiek vormingstraject bij Kazerne Dossin, met linken naar de voetbalcontext en massadynamieken. Daarnaast wordt ook een preventief vormingstraject voor medewerkers van wedstrijdorganisatie en veiligheid ontwikkeld door de Pro League en Kazerne Dossin.

De plannen werden voorgesteld op een druk bewoond seminarie, in aanwezigheid van de Pro League clubs, de overheden en veiligheidsdiensten en buitenlandse expertenorganisaties zoals het Anne Frank Huis.