OldStars: voetbal op elke leeftijd

© Pro League

Ons favoriete spel kent een nieuwe discipline: OldStars wandelvoetbal. Deze nieuwe voetbalvariant, aangepast aan de iets oudere sportliefhebber, moet het mogelijk te maken om een leven lang te kunnen bewegen.

Het OldStars wandelvoetbal kent zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en kwam via Nederland intussen ook in ons land terecht.

Meerdere Pro League-clubs stampten al een OldStars-team uit de grond: Club Brugge, KAA Gent, KV Kortrijk, KV Mechelen, OH Leuven, KRC Genk, Zulte Waregem, KSV Roeselare en Waasland-Beveren.

Wat is nu het verschil met het reguliere voetbal? Het voornaamste verschil zit al in de naam: de spelers mogen niet lopen, enkel wandelen. Daarnaast mag de bal nooit hoger dan de heup komen en is fysiek contact niet toegestaan.

Hier vindt u de link naar de spelregels die op dit ogenblik in Vlaanderen gelden, zoals uitgewerkt door Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse amateurvoetbalfederatie.

Wandelvoetbal zorgt voor meer dan alleen een betere fysieke gezondheid. Als ploegsport kan het helpen bij het versterken of behouden van een sociaal actief leven en het vermijden van sociaal isolement. Daarnaast is wandelvoetbal ook een ondersteuning voor de mentale gezondheid: door voortdurend na te denken, snel te handelen en te reageren op acties van medespelers en tegenstanders train je zowel je lichaam als je geest.

Op dit moment is er nog geen landelijke competitie in het wandelvoetbal. Wel worden er jaarlijks verschillende nationale en internationale toernooien georganiseerd. Via deze link vindt u ook lokale amateurteams met een wandelvoetbalteam.

Wilt u ook wandelvoetbal op uw club? Neem dan contact op via [email protected].

Gerelateerde artikels