Ole Martin Årst ex-Jupiler Pro League speler van de week

Deze week wordt Ole Martin Årst uitgelicht in de wekelijkse ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek. De Noor voetbalde 6 jaar in België en speelde bij onder andere KAA Gent en Standard de Liège. Dit weekend nemen de Rouches het thuis op tegen de Buffalo’s.

De voetbalcarrière van Ole Martin Årst begon in 1994 bij IF Skarp, een Noorse tweedeklasser. De aanvaller scoorde er in 20 wedstrijden 34 keer en trok na 1 seizoen al snel de aandacht van andere clubs. Na amper 1 jaar verhuisde Ole Martin Årst naar de Noorse eerste klasse, de Eliteserien. Bij Tromsø IL groeide hij al snel uit tot een vaste waarde. De linksvoetige aanvaller won er in 1996 de Noorse beker en trok in 1997 naar zijn eerste buitenlandse club: RSC Anderlecht.

In 1997 tekende Aarst bij zijn eerste Belgische club. De aanvaller bleef 2 seizoenen bij de club uit Brussel en kwam 33 keer in actie. In 1999 verhuisde de Noor naar KAA Gent. De aanvaller kende er een topseizoen en scoorde in 33 wedstrijden maar liefst 30 keer. Hij sloot het seizoen bij de Buffalo’s af als topschutter van de Jupiler Pro League.

De Noor versierde dankzij zijn goede seizoen een toptransfer naar Standard de Liège. Bij de club uit Luik zou hij 3 seizoenen blijven en scoorde in 83 wedstrijden 46 keer. Na 6 jaar op Belgische bodem keerde de aanvaller in 2003 terug naar Tromsø IL. Ole Martin Årst voetbalde nog 10 seizoenen in Noorwegen en hing in 2013 zijn schoenen aan de haak.  

De aanvaller kon in 435 wedstrijden net geen 200 keer tot scoren komen. In 1999-2000 werd hij dankzij 30 doelpunten de topschutter van de Jupiler Pro League. Enkel Toni Brogno en Wesley Sonck slaagden er sindsdien in om de mythische kaap van 30 doelpunten in 1 seizoen te halen.

Gerelateerde artikels