Olivier Deschacht 40 jaar

Vandaag, 16 februari 2021, blaast Olivier Deschacht 40 kaarsjes uit. De linksvoetige verdediger is bezig aan zijn 20ste seizoen en is tevens ook de oudste speler die nog actief is op het hoogste niveau.

Olivier Deschacht begon zijn professionele voetbalcarrière in het seizoen 2001-2002 bij RSC Anderlecht. De linksback speelde in totaal 604 keer in het shirt van paars-wit en maakte er 11 doelpunten en leverde 26 assists af. Na 18 seizoenen met 8 titels, 1 Beker en 7 Supercups trok Deschacht in 2018 naar het toenmalige Sporting Lokeren. Deschacht bleef 1 seizoen bij de ploeg uit Oost-Vlaanderen en trok in 2019 naar SV Zulte Waregem. Sinds zijn overstap naar Essevee, kwam hij er al 53 keer in actie.

Na 20 opeenvolgende seizoenen, is Olivier Deschacht een vaste waarde in het Belgische voetbal geworden. Met de leeftijd van 40 jaar krijgt hij de oudste speler die actief was op de Belgische velden stilaan in het vizier.

Timmy Simons

De oudste speler die ooit op onze velden te zien was, is Timmy Simons. De middenvelder was in 832 wedstrijden goed voor 86 doelpunten en 23 assists.

Op zijn 36ste keerde Timmy Simons na 5 jaar PSV en 3 jaar FC Nürnburg terug naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon: Club Brugge. Na in totaal 10 seizoenen Club Brugge, speelde Simons zijn laatste wedstrijd als profvoetballer in 2018. Nu is hij – als oudste speler ooit in de Jupiler Pro League – aan de slag als assistent-trainer bij SV Zulte Waregem en traint hij Olivier Deschacht – de oudste speler die dit seizoen actief is.

Simons wordt in de ranking ‘de oudste speler’ gevolgd door Vital Borkelmans (toen Cercle Brugge), Dany Verlinden (toen Club Brugge) en Guy Vandersmissen (RWDM).

© (c) Nico Vereecken / PhotoNews

Gerelateerde artikels