Onuachu blijft de Gouden Stier

Geen nieuwe Gouden Stier na 10 speeldagen. Paul Onuachu (KRC Genk) blijft met 8 treffers aan de kop van het topschuttersklassement. De spits kwam het afgelopen weekend niet tot scoren, maar ook eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) slaagde er niet om de netten te laten trillen. Xavier Mercier (OH Leuven) leverde dit weekend geen beslissende pass af, maar blijft met 8 assists wel stevig op kop. Guillaume Hubert (KV Oostende) hield in het afgelopen voetbalweekend zijn netten schoon en klimt zo op naar de leiderspositie van het Clean Sheet klassement.

Net zoals op speeldag 9 is er ook op speeldag 10 geen wissel van macht in het topschuttersklassement. Geen enkele topscorer uit de top 5 kon dit weekend een doelpunt maken. 1ste in de stand Paul Onuachu (KRC Genk) blijft na een weekend zonder treffer steken op 8 stuks. Met 5 kopbaldoelpunten blijft hij wel de beste kopper van onze competitie. De volgende in de rangschikking is de Oostenrijkse aanvaller Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). In de derby tegen Royal Antwerp FC kwam hij niet tot scoren en komt zo niet op gelijke hoogte met de nummer 1. Daan Heymans en zijn ploeg Waasland-Beveren kwamen op speeldag 10 niet in actie. Met 6 doelpunten blijft hij op de 3de plaats staan.

De top 5 wordt afgesloten door Krépin Diatta (Club Brugge) en Kaveh Rezai (Sporting Charleroi). Ook zij kwamen het afgelopen weekend niet tot scoren en blijven beide op 5 stuks steken.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 7
Heymans – Waasland-Beveren – 6
Diatta – Club Brugge – 5
Rezaei – Sporting Charleroi – 5

© PCR

Net zoals de afgelopen speeldagen blijft Xavier Mercier (OH Leuven) de leider in het Pro Assist klassement. Voor het 2de weekend op rij leverde hij geen beslissende pass af, maar tegen Club Brugge kon hij wel het beslissende doelpunt maken. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) blijft de 2de in de stand met 6 stuks achter zijn naam. Andrew Hjulsager (KV Oostende) sluit met 4 assists de top 3 af.

Tarik Tissoudali (K. Beerschot V.A.) is de nieuwkomer in de top 5. Met 2 assists in de Antwerpse derby klimt hij op naar de 4de plaats van het klassement. Ryota Morioka (Sporting Charleroi) sluit de top 5 af met 4 stuks.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 6
Hjulsager – KV Oostende – 4
Tissoudali – K. Beerschot V.A. – 4
Morioka – Sporting Charleroi – 4

© VKA

Het Clean Sheet klassement heeft wel een nieuwe leider. Na 10 speeldagen staat KVO-doelman Guillaume Hubert met 4 clean sheets aan de kop van de ranking. Nicolas Penneteau en zijn ploeg Sporting Charleroi kwamen op speeldag 10 niet in actie, maar hij blijft de leidersplaats wel in het vizier houden. Adam Jakubech (KV Kortrijk) zakt na 3 tegendoelpunten in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht naar de 3de plaats.

Simon Mignolet (Club Brugge) en Arnaud Bodart (Standard de Liège) sluiten de top 5 af met elk 3 clean sheets.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Hubert – KV Oostende – 4
Penneteau – Sporting Charleroi – 4
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Mignolet – Club Brugge – 3
Bodart – Standard de Liège – 3

© JDM

Gerelateerde artikels